|
Ev Köftesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164094
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2022
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr yarım yaglı kıyma
1 bag maydonoz
2 adet sogan
1 dis sarımsak
1 adet yumurta
1 yarım sert ekmek
3 adet biber
Tuz
Maydonozları, soganları, biberleri ve sarımsakları dograyıp SEM rondonuzun içine elinizle parçaladıgınız ekmeklerle beraber atın ve rondoda en ufak hale gelinceye kadar parçalayın.
Karısımı yarım yaglı kıyma ile karıstırın ardından yumurtayı kırıp bir kap içerisinde hepsini güzelce yogurun.
Üzerine tuz ekleyip yogurmaya devam edin.
Yogurdugunuz köfteyi yuvarlaklar haline getirip üzerine bastırın ve inceltin.
Köftelerinizi önceden 5 dk 150 derecede ısıtılmıs Aircook kabınızın içine yerlestirin her iki tarafını 12 dakika boyunca 200 derecede pisirin.
|
Ev Köftesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156525
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz
Derin bir kaba soğan rendeliyoruz. Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu ekliyoruz. Yoğuruyoruz. Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartıyoruz ya da yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
Ev Köftesi |
|
penbe menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117905
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2016
1,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bengü Doğruel
500 gr köftelik dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 ince dilim ekmek (ufalanmış, robottan geçirip kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, dövülmüş sarımsak, robottan geçirilmiş ekmek, baharatlar ve yumurtayı bir kaba alın. En az 5-10 dakika güzelce yoğurun, üstünü streç filmle örtüp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köftelere oval şekil verin. Bir tavaya yağ koyun, ısınınca köfteleri atın. Her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
|
|