Kısa URL: https://ml.md/lc58125
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,262 defa indirildi / yazdırıldı
- Hamuru İçin:
- 1 yumurta akı
- 150 gr. oda sıcaklığında yağ (margarin, tereyağı) veya 1/2 sb.dan biraz fazla zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- İç Harcı:
- 4 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 2 domates rendesi
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
İç harcını hazırlamak için öncelikle rendelenmiş beyaz peyniri, domates rendesini ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştırın.
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın. Hamuru istenilen büyüklükte pide şekline getirerek iç malzeme ile doldurun. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yeşil biber ile süsleyin. 175 C fırında 25-35 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc172321
Gönderme Tarihi: 28.May.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
500 g un
350 ml su, ılık
30 g yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
10 g tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
Üstüne:
1 yumurtanın sarısı
40 g yoğurt
25 ml zeytinyağı
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörekotu
Unun ortasını havuz biçiminde açın.
Hamur malzemelerini havuza koyup karıştırın.
6-7 dakika kadar yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak ama un eklemeyin.
Ilık bir yerde 30 dakika dinlendirin.
Hamuru alttan bir ucundan tutup yukarı doğru esneterek kendi üzerine katlayın. Bu şekilde hamurun dört bir tarafını katlayın.
30 dakika aralıkla bu katlama işlemini iki kez daha tekrarlayın.
Son katlamadan sonra 30 dakika bekletin.
Bir fırın kâğıdını tezgâha serin. Üstünü bolca unlayın.
Hamuru kâğıda alın. Parmak uçlarınızı ıslatarak hamuru inceltin. Sonra parmaklarınızla bastırarak pide şekli verin.
Yumurta sarısı, yoğurt ve yağı çırpın, fırçayla hamurun üstüne sürün. Susam ve çörekotu serpiştirin.
Kâğıdıyla birlikte dikkatlice tepsiye aktarın.
Fırının tabanına bir tas su koyun ve 230°C’de ısıtın.
Hamuru fırının alttan ikinci rafına yerleştirin. Fırın sıcaklığını 210°C’ye düşürün. Üstü pembeleşene kadar, yaklaşık 20-25 dakika fırınlayın.
Not: Fırının içine koyduğunuz su kabı ortamı nemlendirerek ekmeğin daha iyi kabarmasına yardımcı olacaktır.