|
Ev Yapımı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177762
Gönderme Tarihi: 15.May.2024
89 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu veya susam (isteğe bağlı)
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Bir karıştırma kabında un, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın.
Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak çörekotu veya susam serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika veya üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ılımaya bırakın ve servis yapın.
|
Ev Yapımı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175477
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2023
100 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı fındık yağı
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu İçi için:
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam ve çörekotu
İç malzemeyi hazırlamak için peyniri eziyoruz ve maydanozu ince ince kıyıyoruz. Hamur malzemesini karıştırıyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıp avucumuzun içinde açarak iç harcı koyup kapatıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
Peynirli Ev Poğaçası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166761
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
125 gram yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
İç harcı için:
Peynir
Maydanoz
Kekik
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Kabın içine yumuşamış margarini, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta ve yumurta akını, sirkeyi ve tuzu alalım. Güzelce karıştıralım. Kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak elimize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurumuz kıvam aldığında 10 dakika dinlendirelim. Biz bu arada iç harcı hazırlayalım. Kabın içine beyaz peyniri (orta yağlı) küçük küçük doğrayalım. Maydanozu da ince ince kıyalım.
Üzerine karabiber, kırmızı biber, kekik ve çok az tuz ilavesi (peynir tuzlu ise eklemeyelim) ile güzelce karıştıralım. İç harcımız hazır. Hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Tezgahta elimizle biraz açarak ortasına iç harcımızdan koyarak kapatalım. Poğaçaları istediğimiz şekilde hazırlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bütün hamur hazırlandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika pişirelim. Poğaçalar piştiğinde fırından çıkarıp elimizle üzerlerine hafif su serpelim. Temiz bir bez ile örtelim.
|
Ev Poğaçası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165201
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2022
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı toz şeker
2 paket kabartma tozu
Dilediğiniz kadar ince kıyılmış dereotu
3.5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 damla pekmez
Susam veya çörekotu
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp hepsi özdeşleşene kadar elimizle güzelce karıştırıyoruz. En son un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp ortasını açıyoruz. İçine peynir veya kaşar peyniri koyup kapatıyoruz. Pekmez ve yumurta sarısını çırpıp poğaçaların üzerlerine sürüyoruz. Üstüne isteğe bağlı çörek otu veya susam döküp 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Ev Poğaçası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117673
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2016
1,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
Neşe Birinci
2 su bardağı süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 paket maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
2 su bardağı süt, 2 bardak ılık su, 1 su bardağı zeytinyağını derin kaba dökelim. Daha sonra mayayı içine atıp eritelim. 3 yumurta sarısını ayırıp aklarını içine koyalım. 3 yemek kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı tuzu ilave edip alabildiği un kadar ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Hazırlanan hamuru yarım saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp yuvarlak açalım. 5 eşit parcaya bölüp içine istediğimiz malzemeyi koyup gül şekli verelim. Isıtılmış fırında 200 derece 30dk pişirelim.
|
Ev Poğaçası |
|
dozer
Aşçı
Kayıt: 12.05.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98183
Gönderme Tarihi: 13.May.2014
2,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla karbonat
Aldığı kadar un
250 gr beyaz peynir
Üzerine çörekotu
Margarinimizi bir kapta eritip soğumaya bırakıyoruz içine sıvı yağımızı, 1 yumurtayı, yoğurdu, tuz. Kabartma tozunu ve karbonatı ekleyip çatal yardımıyla çırpıp iyicene karıştırıyoruz. Üzerine aldığı kadar un eleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kalan yumurtamızın sarısıyla beyazını ayırıyoruz. Beyazını, çatalla ezdiğimiz beyaz peynirimize karıştırıyoruz, sarısınıda malumunuz poğaçalarımızın üzerine süreceğiz. Hamurumuzdan küçük küçük toplar kopartıp, elimizle yuvarlayıp yayarak ortasına beyaz peynirimizi koyuyoruz, sonra poğaça şeklinde kapatıp yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Bütün hamuru bu işlemden geçirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp , çörek otu ile süsleyip, önceden ısıtılmış 180 C deki fırınımıza sürüyoruz.
|
Ev Poğaçası |
|
körpe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94017
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2013
1,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
200 gram kaşar peyniri
2 çorba kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı susam
Derin bir kabın içinde yumurtayı çırpın içine sütü, yoğurdu ve erimiş yağı ekleyip karıştırın. Üzerine un, şeker, mahlep, kabartma tozu, karbonat ekleyin ve birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur hazırlayıp 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 2 beze yapıp. Bu hamuru unlanmış zeminde açıp yuvarlaklar kesin. İç malzemeyi istediğiniz gibi koyup yarım ay şeklinde kapatıp fırın tepsisine dizin. Sonra üzerine yumurta sarısı susam ve çörekotu sürüp 200 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca biraz ılıtıp servis tabağına alın
|
Ev Poğaçası |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4297
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
2,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4 Su bardagi un
300 gr margarin
100 gr yoğurt
2 Adet yumurta
1 Tatli kasigi karbonat veya 1 çay kasigi kabartma tozu
1 Çorba kasigi limon suyu
Yeterince tuz
Içi için:
1 Demet dereotu
1 Demet maydanoz
200 gr beyaz peynir
Maydanozu ve dereotunu ince ince kiyip peynirle birlikte karistirin.
Bir kabin içine unu eleyip, ortasini havuz gibi açin.
Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun.
Limon suyu ve kabonati unun ayri ayri yerlerine serpistirin.
Bütün malzemeleri karistirarak hamur haline getirin.
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin.
Yarim yumurta büyüklügünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayin.
Yarim santim kalinliginda inceltin.
Içene daha önceden hazirladiginiz peynirli içi koyun ve yarim daire seklinde kapatin.
Elinizle bastirarak bir santim kalinliginda yassilastirin.
Yaglanmis tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarisini sürün.
Yüksek hararetli firinda 45 dakika pisirin.
Firindan çikartip servis yapin.
|
|