Kısa URL: https://ml.md/lc83405
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
1,694 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Hamurişi
1 Fiske tuz
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Fiske Seker
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Çay Bardağı siviyag
Oda sicakliginda ki Sana Hamurisini , yumurtanin beyazini ( sarisi ustune) ve diger tum malzemeleri derin bir kaba koyalim. Yumusak bir hamur elde edecek kadar un koyalim ve yoguralim. Ceviz buyuklugunde parcalar koparip ortasina peynir koyup kapatalim.uzerlerine yumurta sarisi ve istersek corek otu serpelim.onceden isitilmis firinda 180 derecede ustleri pembelesinceye kadar pisirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc83135
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2012
1,590 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Klasik
1 Bardak YOĞURT
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
2 Çay Kaşığı şeker
2 Çay Kaşığı tuz
1 Bardak süt
Ilık sütün içine şeker ve maya konularak karıştırılır. Maya kabardıktan sonra yoğurt, margarin, sıvı yağ ve 3 bardak un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Arzuya göre içine peynir vs. malzeme eklenerek şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına verilir. Kızardıktan sonra servis edilir.