|
Ev Usulu Hamburger |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc74609
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
3,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
5 su bardağı un
1 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
bir miktar ılık su
bir miktar tuz
Garnitür İçin:
1 adet patates
1 adet domates
Bir miktar kıvırcık
Hamburger ekmeği için: İlk olarka karıştırma kabına 5 su bardağı unumuzu boşaltalım. Üstüne de tuz, süt ve sıvıyağ ile mayayı ve tozşekeri ilave edip alabildiği kadar da ılık su dökerek hamurumuzu yoğuralım. Hazırladığımız hamuru 7 bezeye bölüp 30 dk. kadar tepsi mayası gelene kadar dinlensin. Daha sonra üstüne de yumurta sarısı ve susamı serpiştirelim.
Köftesi için: Kıyma, önceden rendelediğimiz soğanı, tuz ile yumurta akını, maydanoz ve baharatı bir kaba alıp yoğuralım. Köfteler hazır olduğunda yağda kızartalım. Bu arada orta boy patatesleri de güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan yuvarlak yuvarlak dilimleyelim. Önce buharda yarı kıvamda pişirelim ve daha sonra da yağda kızartalım. Hamburger ekmeği, köfte ve pateteslerimiz hazırsa, şimdi ekmeklerimizi ikiye ayırıp, içerilerine köfteyi, kıvırcığı ve domatesi dizip üstüne de ketçap ve mayonez sıkarak ekmeğin öteki yarısını üstüne kapatalım. Yanında önce haşladığımız sonra da kızarttığımız patateslerle servis edelim.
|
Ev Hamburgeri |
|
ülke
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150708
Gönderme Tarihi: 22.May.2020
608 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
250 gram yağlı kıyma
4 adet hazır hamburger ekmeği
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı mısır unu
Cheddar peyniri
1 tatlı yumurta
Tuz-karabiber
Sosu için;
Ketçap
Taneli hardal
Mayonez
Sarımsak
1 yemek kaşığı soğan rendesi
2 adet Alman tipi turşu
1 yemek kaşığı turşu suyu
4 adet yeşil zeytin
Köfte için karbonat, yumurta, mısır unu, tuz-karabiberi güzelce yoğurup yuvarlak bir hamburger köftesi şekli verdikten sonra bir kaç saat dinlenmesi için direkt buzdolabına kaldıralım.
Sosun tüm malzemelerinin olabilecek en küçük boyutta doğranıp iyice iç içe geçtiğinden emin olduktan sonra oda sıcaklığında yarım saat kadar bekleyelim.
Köfteleri maksimum ateşteki döküm tavada 2şer dakika pişirmemiz kafi gelecek. Köftelerin üzerine tavadayken cheddar peynirleri erimesi için ekleyelim. Hamburger ekmeğinin alt-üst taraflarına sosumuzu sürelim, köfte ve kornişon turşusunu ekledikten sonra hamburgerimiz hazır.
|
Ev Yapımı Burger |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163726
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2022
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet hamburger ekmeği
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı domates sos
4-6 yaprak göbek marul
6 dilim cheddar peyniri
1 adet halka dilimlenmiş domates
4-6 adet büyük boy salatalık turşusu
1 adet halka doğranmış kırmızı soğan
Köfte İçin:
250 gram dana antrikot
100 gram yağlı dana döş eti
Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Köfte için eti keskin bir bıçak ya da zırh yardımıyla iri parçalar halinde kıyın. Tuz ve karabiberi ekleyerek sadece bir kez karıştırın. Köfte harcını yoğurmadan iki eşit parçaya bölün. Ellerinizi ıslattıktan sonra yuvarlak ve kalın köfteler hazırlayın. Izgara ya da döküm tavayı kızdırarak ayçiçeği yağı ile yağlayın. Fazlasını bir kağıt havlu yardımıyla alın. Damak tadınıza ve arzu ettiğiniz pişme derecesine göre ortalama her bir tarafını üçer dakika kadar pişirin. Köfte için eti keskin bir bıçak ya da zırh yardımıyla iri parçalar halinde kesin. Tuz ve karabiberi ekleyerek sadece bir kez karıştırın. Köfte harcını yoğurmadan iki eşit parçaya bölün. Ellerinizi ıslattıktan sonra yuvarlak ve kalın köfteler hazırlayın. Izgara ya da döküm tavayı kızdırarak ayçiçeği yağı ile yağlayın. Damak tadınıza ve arzu ettiğiniz pişme derecesine göre ortalama her bir tarafını üçer dakika kadar pişirin. Servis için hamburger ekmeklerini yağlanmış ızgara ya da tavada ısıtın. Alt kısımda kullanacağınız ekmeklerin üzerlerine domates sos sürün. Üzerine göbek marul, domates, salatalık, köfte, cheddar peyniri ve soğanı pay ederek yerleştirin. Diğer ekmek parçalarını üzerine yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
|
|