Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşular Konserveler > Evde Yoğurt Yapımı (29 adet - 4,577,907 defa bakıldı)

Evde Yoğurt Yapımı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ev Yapımı Yoğurt

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156864
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021
372 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt. organik inek sütü
1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt veya 1 yemek kaşığı hazır yoğurt

Sütü 10 dakika kaynatıyoruz. Kaynattığımız sütün ılınmasını bekliyoruz. Doğru ısıyı yakalamak için kontrol ederken parmağımızın yanmaması gerekiyor ancak hafif bir sıcaklık hissetmeliyiz. Sütün ısısı istediğimiz noktaya geldiğinde, bir yemek kaşığı yoğurdun içine ılık sütten biraz döküp karıştırıyoruz. Sonra sütyoğurtlu karışımı ılık sütün içine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerini iyice kapatıp kalın bir örtü, havlu ya da battaniye ile etrafını sarıyoruz.

Not: Sütü bir yemek kaşığı tereyağı ile de mayalayabiliriz.



Yoğurt Yapımı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168963
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2022
291 defa indirildi / yazdırıldı




Taze çiğ sütü derin ve büyük bir tencerenin üzerine temiz bir beyaz tülbent serip dökmeye başlayın.
Tülbent sütün sağma sırasında içine giren bazı maddeleri süzer.
Orta ateşte sütü karıştırarak kaynatın. Ancak kaynayana kadar sütü karıştırmayı bırakmayın.
Bu sütün kıvamının hızla katılaşmasını sağlar.
10 dakika bu işlemi aralıksız yaptıktan sonra 10 dakika daha hiç müdahale etmeden kısık ateşte kaynatın.
En son tencereyi ocaktan alın. Mutfakta ılık bir alan bırakın. Bir süre sonra tencerenin içindeki sütü kontrol edin.
Süt hafif ılık olduysa mayalanma vakti gelmiş demektir.
Bir litre süte bir kaşık yoğurt mayası yapılır.
Bir kabın içine maya yoğurdunu koyun içine biraz süt ilave edip karıştırın.
Ardından karışımı tencereye yavaştan boşaltın. Dilerseniz içerisine yarım çay kaşığı ucu kadar miktar şeker ya da tuz da ilave edebilirsiniz.
İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp Hemen bir sofra beziyle kapatın.
Oda sıcaklığında yaklaşık 8 saat bekletin. Ancak en ideal süre ise bir gün yoğurdun mayalanmasını beklemektir.
Öte yandan soğuk havalarda fırınınızı 250 derece ısıtın. Daha sonra kapatıp mayaladığınız yoğurt kabını içine yerleştirin bu hızlı mayalanmasına neden olur.



Yoğurt

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167347
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2022
283 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

1 litre günlük süt
2 çorba kaşığı doğal yoğurt

Sütü çelik tencerede kaynatın. Kaynayan sütün altını kısın ve 30 dakika pişirmeye devam edin. Sütü ılınmaya bırakın ve parmağınızla ısısını kontrol edin. Parmağınızı süte daldırdığınızda 10 saniye ısıya dayanıyorsanız yoğurdunuzu mayalayabilirsiniz. Doğal yoğurdunuzu ılınmış süt ile seyrelttikten sonra süte karıştırın. Sütü yoğurt kabına döktükten sonra mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile kabın etrafını sarın. Yoğurdun sulanmaması için kabın kapağını kapatmayın. 6 saat sonra yoğurdu buzdolabına kaldırın. 1 gün dinlendirdikten sonra servis yapın.



Ev Yoğurdu

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163102
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı




Yoğurdunuz için ham madde olarak kullanabileceğiniz, içinde koruyucu katkı maddeleri bulunmayan açık süt ya da günlük süt gibi seçenekler bulunmaktadır. Sütün daha doğal olması ve kıvamının daha iyi tutturulabilmesi için bu üç seçenekten birini kullanabilirsiniz.
Aldığınız sütü tercihen çelik bir tencerede taşma noktasına gelinceye kadar aralarda karıştırarak kaynatın. Süt taşacak gibi olunca ocağın altını iyice kısarak yaklaşık 15 dakika daha kaynamasını sağlayın.
Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.
Yoğurt mayası olarak yine yoğurt kullanılır. Eğer ilk kez yoğurt yapacaksanız çevrenizde yoğurt mayalayan birinden bir miktar yoğurt isteyerek bunu maya olarak kullanabilirsiniz. Eğer öyle bir ihtimaliniz yoksa katkı maddesi içermeyen organik yoğurtlardan tercih edebilirsiniz. 1 litre süt için 1 tatlı kaşığı kadar yoğurt koymanız yeterli olacaktır. Kaseye koyduğunuz yoğurdun üstüne bir miktar süt ekleyerek iyice karıştırın.
Tenceredeki ya da kaplara bölünmüş sütün üstüne kasede hazırlamış olduğunuz mayayı ekleyin. Her yere dağılması için sütü güzelce karıştırın.
Sütü mayaladığınız kapları bezlerle sararak sütün daha yavaş soğumasını sağlamanız gerek. Kapları bezle sarmak yerine önceden 50 derecede ısıtılıp biraz soğutulmuş fırına da koyabilirsiniz. Kapların ağzının açık olması yoğurdun daha az sulanması açısından tercih edilmektedir. Doğru ortamı sağladıktan sonra kapların sabit durup hareket ettirilmediğinden emin olun.
Ortalama olarak 4 saat sonra yoğurdunuzun kıvamını kontrol edin. Kıvamını yeterli buluyorsanız yoğurdu buzdolabına kaldırıp 24 saat sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.



Evde Yoğurt Yapımı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175277
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2023
207 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

1 litre süt
2 yemek kaşığı yoğurt

İlk adım yoğurt yapımında kullanacağımız sütü ölçmek olur. Bunun için 6 bardak sterilize ya da pastörize süte ihtiyacımız olacak. Mayalama işlemi için ise 1 bardak yoğurt yeterli olur.
Isıtmadan kullanacağımız sütün içine 1 bardak yoğurt ekleyelim ve homojen bir hale gelene kadar karıştıralım.
Elde ettiğimiz bu karışımı, yoğurt makinesinin 7 cam kavanozuna eşit şekilde paylaştırarak kapaklarını kapatalım.
Kavanozları makinenin haznesine yerleştirip şeffaf kapağını yerleştirelim. Ardından LED göstergeli açma/kapama tuşunu kullanarak yoğurt makinesini aktif hale getirelim. İşte bu kadar kolay!
Kullandığınız sütün yağ oranına göre 6 ila 8 saat sonra tam kıvamında ev yoğurdu hazır! Şeffaf kapağı sayesinde yoğurdun durumunu dışarıdan gözlemleyebilirsiniz.

Not: Ek gıdaya başlayan bebekler için her gün taze yoğurt hazırlayabilirsiniz. Mutfaksever yoğurt makinesi ile anne eli değmiş gibi lezzetli yoğurtlar yapmanın keyfine varabilirsiniz. Ayrıca evde probiyotik yoğurt mayası da kullanabilirsiniz.



Evde Yoğurt Yapımı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166225
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2022
193 defa indirildi / yazdırıldı




Canan Karatay

Bunun için iyi kalitede, taze ve temizliğine güvendiğiniz bir çiğ süte ihtiyacınız olacak. Elinizde böyle bir süt varsa derin bir tencerenin üzerine süzgeç ya da tülbent oturtarak işe başlayın. Sütünüzü bu tülbent ya da süzgeçten geçirin. Yabancı maddelerin bu şekilde üzerinde kalmasını sağlayın.
Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte tahta kaşık yardımıyla sütü havalandırarak (havalandırmaktan kasıt belli bir yönde karıştırırken arada bir sütün bir kısmını kaşığın üzerine alarak yukarıya kaldırıp geri dökülmesini sağlamak) kaynatmaya başlayın. Bu şekilde havalandırarak 6-8 dakika kadar kaynattın. Fokurdamaya başlayıp süt yükseldiğinde ocağın altını en kısığa alın ve 10 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Bu aşama yoğurdu mayalamaktaki en önemli aşama. Çünkü doğru ısıyı yakalayamazsanız yoğurdunuzu mayalamanız zor olacaktır. Eğer termometreniz varsa 42-45 dereceyi gördüğünüzde hemen mayanızı ilave edin. Ancak termometreniz yoksa serçe parmağınızı sütün kenarına hafifçe daldırın. Parmağınızı yakmayan bir ısı hissediyorsanız ne tamamen soğuk ne de tamamen sıcaksa mayalanma vakti gelmiş demektir. Maya miktarını da 1 litre süte 1 yemek kaşığı dolusu (tepeleme yemek kaşığı) maya olarak düşünebilirsiniz. Dilerseniz içine bir miktar şeker ya da tuz da ilave edebilirsiniz. Mayanızı bir kabın içine koyun ve bir miktar süt ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından bu karışımı sütün içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Hemen ardından yoğurdu mayaladığınız kabı sarıp sarmayalın ve kapağını da güzelce kapatın. Oda sıcaklığında ortalama 6-8 saat arası mayalandırmaya bırakın. En ideali eğer vaktiniz varsa 1 gece mayalandırmak. Eğer çok soğuk bir havada mayalandırma işlemini gerçekleştirmeye çalışıyorsanız, 40 derecede 15-20 dakika ısınmış, ardından birkaç dakika soğumaya bırakılmış fırının orta rafına yoğurt kabınızı yerleştirin. Soğuk havalarda bu şekilde mayalandırma işlemini hızlandırmış olacaksınız. Mayalanınca dolaba kaldırın. Soğuduktan sonra yoğurtlarınız tüketilmeye hazır!

Not: Yoğurdu evde kendimiz yaptığımız zaman en doğal probiyotiktir. Bütün yaşlı, çocuk, hastaların bağışıklık sistemini güçlendirir. Bol yememiz lazım. Hayatı uzatır. Kafkasya'da uzun yaşarlar. Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir. En iyi aşıdır. Kış geliyor. Kendi yoğurdumuzu yapalım ve çocuklarımızı, hastalarımızı bunlarla besleyelim. Tok tutar kilo verdirir."


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.11.2022


Evde Yoğurt Yapımı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176619
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2024
160 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.yenisafak.com

Market sütü ile yoğurt yapılmaz, bu sebeple köy yerlerinden ya da yine marketlerden tamamen organik ve katkısız inek sütü almanız gerekiyor. İnek sütünüzü temin ettiğinizi düşünerek, hemen evde kalıp gibi yoğurt tarifine geçelim. Maddeler halinde yoğurt yapımını anlatacağız.
Çelik bir tencere ilk kural. Büyük ve derin çelik tencereye sütü doldurduktan sonra hafif ateşte kaynatıyoruz.
Sütün üzeri köpükleşene kadar karıştırmaya devam edin ve köpükleşme olduğunda ocaktaki ateşi en alt seviyeye kadar getirin. Kısık ateşte karıştırma işlemi yapmadan 15-20 dakika kadar sütü kaynatmaya devam edin.
Burası önemli! Mayalama işlemi için sütü boş bir kaba boşaltalım. Mayalama işlemi için mutfak örtüsü, baş örtüsü ya da sofra bezi gibi delikli bir örtüye ihtiyacımız var.
Yeni bir kaba sütü aktarırken aynı zamanda süzelim. Süt ne çok soğuk ne de sıcak olacak. Mayalamanın püf noktası buradadır. Bazı gurmeler bunu bir sır olarak saklarlar fakat biz açıklıyoruz. Mayalanma sürecinde sütün sıcaklığı önemlidir.
Evde yoğurt mayalama kısmına geldik. Mayalama için yine organik bir yoğurttan yardım alıyoruz. Küçük bir kasede ılık süte yoğurdu döktükten sonra karıştırmaya devam edin. 20 dakika kadar karıştırın.
Sonra sütün içerisine bu karışımı dökün ve kabı sıkı sıkı bir örtüyle kapatın. Hava almayacak şekilde kapattığınıza emin olun çünkü evde yoğurt nasıl mayalanır sorusunun cevabını burada vermiş olduk. İşte bu şekilde mayalama işlemini bitirdik.
Yaklaşık olarak 8 saat sonra örtüyü kaldırıyoruz. Yoğurdu direkt olarak çok fazla sarsmadan buzdolabına atıyoruz. Yoğurdun hareket etmemesi de önemlidir ki bu lezzetini artıracaktır.
Buzdolabında 1 gün kadar bekleyen yoğurt artık hazır hale gelecek.



Yoğurt Yapımı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176955
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı




Ev yoğurdu yaparken ilk önce sütü kaynatın.
Kaynama başladıktan sonra 6-7 dakika karıştırarak ateşte tutun.
Sütü mayalayacağınız kaba alıp sıcaklığı ılık vaziyete gelene kadar soğumaya bırakın.
Anne veya komşunuzdan bir kaşık ev yapımı yoğurt alıp maya olarak kullanın. Mayayı sütle karıştırın. Ardından sıcak tutacak şekilde örtüye sarın.

Not: Sütün sıcaklığı iyi ayarlanmalıdır. Ne çok sıcak ne çok soğuk olmalıdır. Süt ılık olmalıdır. Mayanın ölçüsüne dikkat edilmeli. Bir litre süte 1 yemek kaşığı maya önerilir. Yoğurt olduğunda ağız kısmını açıp 45 dakika oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabına koyabilirsiniz.



Yoğurt Yapımı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177080
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2024
131 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 Litre süt
1 yemek kaşığı hazır yoğurt
Çay kaşığının ucuyla tuz (ya da şeker)

Sütü çelik tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz, köpürmeye başlayınca kepçeyle havalandırarak karıştırıyoruz ve altını biraz kısıyoruz.
Sütün; üçte biri azalana kadar bu şekilde karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Nasıl anlarım diye düşünmenize gerek yok tencerenin kenarına bakınca yaklaşık 1 parmak eksildiyse tamamdır.
Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Benimki 15 dakika bekleyince istenilen sıcaklığa geldi.
Anlamak için; serçe parmağımızı sütün içine sokuyoruz, içimizden 7 saniye sayıyoruz, parmağımızın o ana kadar zor dayanması lazım. Eğer bu sıcaklıktaysa mayalanma zamanı gelmiş demektir.
Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu koyup, pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırıyoruz. Ardından tenceredeki sütün içine döküyoruz, sütten kaba biraz alıp, boşaltıp içinde yoğurt kalmayana kadar tekrarlıyoruz.
Tenceredeki sütün güzelce karışmasını sağlıyoruz ki her yanı mayalansın.
Mümkünse cam olan yoğurt kaplarına döküp, ağzına kapağını kapatmadan, 10-15 dakika kadar 50 derecede çalıştırıp kapattığımız fırına, koyuyoruz.
Fırının kapağını hiç açmadan 4-4,5 saat bekletiyoruz.
Sürenin sonunda çok sallamadan, yine ağzı açık olarak buzdolabına koyuyoruz.
7 saat süreyle buzdolabında bekletip, kapağını kapatabiliriz.







Evde Yoğurt Yapımı Tarifleri Turşular Konserveler



(29 adet Evde Yoğurt Yapımı 4,577,907 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort