Kısa URL: https://ml.md/lc17791
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2007
2,573 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket güllaç
1 kg süt
4 su bardağı şeker
Dövülmüş fındık
Süt kaynatmadan ısıtılır, şekerle karıştırılır. Tepsiye güllaç yerleştirilir. Üzerine sütlü karışımdan yeteri kadar konur. İkinci güllaç konur. Ezerek şekli kaybettirilir. Kalan güllaç yaprakları da aralarına şekerli süt konarak aynı şekilde ezilir, püre haline getirilir. Bu durumda tepsinin içinde soğutulur. Üzerine fındık serperek servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc1041
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2006
3,181 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet güllaç
3 su bardağı süt
yarım kilo şeker
1 fincan gül suyu
1 bardak çekilmiş ceviz içi
Sütü yeteri kadar büyüklükte bir tepsiye boşaltın. İyice ısıtın şekerini katın ve kaynama derecesine yakın şekilde ateşte tutun ama kaynatmayın. Bir güllacı süte yatırın, o biraz yumuşayınca ikinci güllacı koyun, eze eze bastırarak eritin. Sıra ile bütün güllaçları pelte kıvamına getirdikten sonra ateşten indirin, bir fincan gülsuyu gezdirerek soğumaya bırakın. Üzerine bir bardak çekilmiş ceviz içi dökün.