Kısa URL: https://ml.md/lc107012
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2015
2,048 defa indirildi / yazdırıldı
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
5-6 domates
Yarım kg kıyma
1 fincan tereyagı
3-4 yesilbiber
Yarım bağ maydanoz
1 çay kasıgı pul biber
Tuz
İri ve olgun domatesler yıkandıktan sonra mangalda bütün olarak pisirilir. Sonra kabukları soyulur ve bıçakla, ezme olacak sekilde ince ince kıyılır.
Kıymalar tuz ve biber atılıp yogrulduktan ve sislere dizildikten sonra mangalda pisirilir. Sonra sislerden çıkarılarak kusbası dogranır ve ezme yapılan domateslerin üzerine konur.
Bu sekilde hazırlanan ezme kebabın üzerine tereyagı yakılır. Üzeri yesilbiber ve maydanozlarla süslendikten sonra tuz atılarak servis yapılır.
Ezme kebabın yanında pirinçli pilavlar, ayran, salata bulundurulabilir.