Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

EZME KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


EZME KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

Elvin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20156
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
3,431 defa indirildi / yazdırıldı




1/3 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı un
1 Yumurta sarısı
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı süt

Yağ ile unu tencereye koyup hafif hararetli ısıda una yağı yediriniz. Tuz ve 6-7 su bardağı su katıp kaynatınız. İnce doğranmış soğan, mercimek ve pirinci ilave edip hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tel süzgeçten geçirip çorba suyunu tekrar tenceresine koyunuz.
Yemekten 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü karıştırınız. Çorba suyuı ile ılıklaştırıp, karıştırarak çorbaya katınız. Bir taşım kaynatıp çorba kâsesine boşaltınız.


EZME KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

gümüş kepçe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2010
Mesajlar: 26
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc58434
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
3,446 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kırmızı mercimek
2 orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin yağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı et suyu
2 dilim ince doğranmış ekmek
Bir tutam tuz ve karabiber

Kırmızı mercimekleri içinde taş ve diğer çöpleri tamamen çıkana kadar ayıkladıktan sonra, berrak bir su çıkana kadar yıkayın. Bir kap içinde ince ince çentilmiş soğanları bir çorba kaşığı yağ ile hafif pembe bir renk alana kadar kavurun. Soğanlar istenilen kıvama gelince buna yıkandıktan sonra süzülmüş kırmızı mercimeği et suyu (yoksa sade su) ve tuzunu da koyarak kaynamaya bırakın. Öte yandan bir tavaya geriye kalan yağın bir kısmını koyup bir kaşık unu bunda kahverengi bir renk alana kadar kavurun. Kırmızı mercimekler yeteri kadar kaynayıp ezik bir hal alınca bu kavrulmuş unu tertcereye ağır ağır ve karıştırarak boşaltın. Bir süre karıştırmak hem unun topak olmasını, hem de dibine oturmasını önler. Un tamamen yedirilince beş dakika da böyle kaynatın ve çorbayı ateşten indirin, kalın tel bir süzgeçten geçirdikten sonra bir kere daha kaynatın.
Çorba pişince, servis yapmadan evvel iki dilim ekmeğin kenarlarını çıkarın ve küçük kareler halinde doğrayıp geriye kalan yağda iyice kızartın Servis yapılırken bu kızarmış ekmekleri de masaya getirin.






EZME KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI Tarifleri Fasulye Çorbası Tarifleri



(2 adet EZME KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI 138,798 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort