|
Ezme Mercimek Çorbası |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56443
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
3,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
Geceden suya konulmuş mercimekleri sabahleyin doğranmış soğan ve havuçla birlikte haşlamalı ve cümlesini makineden çekerek beraberce püre yapmalıdır.
Sonra, bu püreyi et suyu ile beraber tencereye koymalı ve orta ateşe bırakılmalıdır.
Sık sık karıştırmalı, münasip miktar tuzunu da koymalı ve eritilmiş tereyağını üzerine dökerek, yaydığı güzel ve iştahı açıcı kokusu ile sofraya getirilmelidir.
|
Ezme Mercimek Çorbası |
|
A.L.O.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc52269
Gönderme Tarihi: 29.May.2010
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mercimeği ayıklayıp bir gece tatlı suda bırakınız. Sonra süzüp üstünü örtecek kadar tatlı su ile tencereye koyunuz. Bir doğranmış havuçla, 1 soğan ilâve edip, orta ateşe sürüp kapağını kapayınız. İyice pişince bir kaba elekten geçiriniz. Oluşan püreyi bir tencereye koyup çorbaya yeterli etsuyu ilâvesiyle kapayıp orta ateşte kaynatınız. Arasıra karıştırıp tuzuna dikkat ediniz. Yemek zamanı bir miktar tereyağı eritip çorbaya karıştırdıktan sonra kâseye koyup üstüne kızarmış ekmek tavası serperek servis yapınız.
Fotoğraf "Ömeralp Çelik" tarafından gönderildi. 29.04.2020
|
EZME MERCİMEK ÇORBASI |
|
mudi
Aşçı
Kayıt: 24.11.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58339
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
2,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram mercimeği ayıklayıp yıkayın. Bir tencerede ince çentilmiş 2 soğanı, 1 kaşık yağda pembeleştirin. Buna mercimeği, 6 bardak et suyunu (veya sade su) ve tuzu katın. Başka bir kaşık unu biraz yağda çevirin. Mercimekler, ezik bir hal alınca, bu unu karıştırarak boşaltın. Unu iyice yedirince 5 dakika daha kaynatın. Sonra tel süzgeçten geçirin. Kenarları çıkarılmış 2 dilim ekmeği küp biçimi doğrayıp 1 kaşık yağda kızartın. Çorbanın üstüne serpin.
|
EZME MERCİMEK ÇORBASI |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73569
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
2,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük fincan mercimek
1 litre et suyu veya su
1 kaşık un
1 baş soğan
1 adet havuç
1 kaşık yağ
Bir tencereye yağı ve soğanı koyup orta ateşte pembeleşmeden kavurun. Soğarç hafif pembeleşince bir kaşık unu koyup bir iki de bununla karıştırın. Sonra ayıklanmış yıkanmış mercimek ve kuşbaşı doğranmış havucu ilave edin. Mercimek ve havuç ezilinceye kadar pişirin. Pişince süzgeçten geçirin. Tekrar tencereye koyup kaynatın. Yenmesine 20 dakika kala terbiyesini koyun. İstediğiniz bir garnitürle sofraya alın. Terbiyesi sütlü veya limonlu olabilir.
|
|