Kısa URL: https://ml.md/lc40963
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2009
2,975 defa indirildi / yazdırıldı
1 kaşık un
150 gr pırasa
1 kaşık tereyağı
2 bardak su
Tuz
Önce pırasanın soğan kısmının tüylü tarafı ve yapraklarının uç kısım-lani: bıçakla kesilip atılır. Yapraklarından kurumuş kısımlar da koparıiır ya da kesilir Ondan sonra bol suda iyice temizlenir. Küçük küçük doğranır.
Yağ, tencerede eritilip hafif kızardıktan sonra un konur. Karıştırılarak-birbirleri içinde erimesi sağlanır. Sonra temizlenmiş pırasa tencereye konur. Kaşıkla karıştırılarak ve ezilerek pırasalar öldürülür. Daha sonra su ilâve edilir. Kaynamaya bırakılır. Tuzu da atıldıktan sonra pırasalar tekrar kaşıkla iyice ezilir. Deliği çok sık olmayan süzgeçten geçirilerek çorba hazır hâle getirilir Posalar atılır. Limon sıkılarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc8234
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2006
2,164 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram pırasa
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ
Yeteri kadar tuz
2 çorba kaşığı un
Bir kap içinde yağ, un, ince kesilmiş, yıkanmış sebzeler öldürülür. Dört bardak su ile pişirilip ezilir ve süzgüden geçirilerek böylece hazırlanmış olur.