|
Ezogelin Çorbası |
|
selva17
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2007
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77386
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2012
1,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı mercimek
1 Tatlı Kaşığı pul biber
1 Adet kuru soğan
1,5 Yemek Kaşığı domates salçası
1 Çay Bardağı bulgur
1 Yemek Kaşığı kuru nane
1 Çay Kaşığı tuz
5 Su Bardağı et suyu
Soğanı incecik doğrayın; derin bir tencereye margarin ile birlikte koyun. Altın sarısı renk alana kadar kavurun. Salçayı katın.1-2 dakika kavurun. Et suyunu ilave edin. Yıkanıp süzülmüş mercimeği katın, bir taşım kaynatın. Kaynar suya ayıklanmış bulguru, pul biberi ve tuzu ilave edin. Arada sırada karıştırarak pişirin üzerine bir yemek kaşığı margarini eritip pişirdiğiniz naneyi ekleyin.
Fotoğraf "doğu gürbüz" tarafından gönderildi. 19.11.2020
|
Ezogelin |
|
gevrek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2012
Mesajlar: 61 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78692
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012
1,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Çorba Kaşığı tel şehriye
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
3 Çorba Kaşığı Bulgur
1 Adet soğan
3 Çorba Kaşığı un
3 Çorba Kaşığı pirinç
2 Çorba Kaşığı salça
3 Çorba Kaşığı mercimek
Tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun 2 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın. 8 bardak et suyunu veya kemik suyunu tencereyi karıştırarak yedirin. Kaynayana kadar karıştırın. Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın. Sulandırdığınız üç kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar kısık ateşte pişirin. Bol kuru naneyi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın.
|
Ezogelin Çorbası |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80161
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
1,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Çorba Kaşığı un
1 Adet soğan
1 Tatlı Kaşığı kırmızı biber
1 Su Bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba Kaşığı pirinç
1 Tatlı Kaşığı kekik
2,5 Su Bardağı et suyu
2 Tatlı Kaşığı nane
0,5 Çay Kaşığı karabiber
Kırmızı mercimek ve pirinç yıkayın, et suyunu kaynatın, mercimeği, pirinci ve soğanı yumuşayıncaya kadar pişirin, pişen malzemeyi dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin bu arada yağı tencerede eritin içine unu ilave edin. Unun rengi değişene kadar kavurun içine azar azar ılık et suyunu dökün karışım krema kıvamına gelidiğinde mercimeği içine karıştırarak koyun, tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan indirceğinize yakın baharat karışımını atıp, baharatla çorba karışınca ocağı kapatın, çorbanız hazır.
Not: Kıvamının çok sulu olmasını istemiyorsanız ek su atılmasına gerek yok. karabiberi atmaya bilirsiniz. Kekik atmayı unutmayı çünkü tadını kekik verir . servis yaparken isterseniz yağda salça kavurup üzerine atabilirsiniz.
|
Ezo Gelin Çorbası |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80417
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
1,629 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
2 Dal maydanoz
2 Çorba Kaşığı domates salçası
1 Çay Bardağı İnce Bulgur
1 Tatlı Kaşığı biber salçası
6 Su Bardağı su
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay Bardağı kırmızı mercimek
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Çorba Kaşığı pirinç
1 Adet kuru soğan
Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın. Mercimek ve pirinci ayıklayıp, yıkayın. Geniş bir tencerede, sana klasik kaseyi kızdırın. Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ilave edip, karıştırın. Yıkanmış pirinci, mercimeği ve ince bulguru ekleyin ve suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber ve tatlandırıp, kaynamaya bırakın. Kırmızı biber ve ince doğranmış maydanoz serperek servis edin.
|
Kekikli Patatesli Omlet |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80419
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik Kase
1 Çay Bardağı kaşar rendesi
1 Fiske tuz, pulbiber
1 Adet patates
1 Tatlı Kaşığı kekik
4 Adet yumurta
Öncelikle patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın. Kaba yumurtaları kırıp tuzla çırpın. İçine kekik, pulbiber, kızarmış patatesler ve kaşar ekleyerek karıştırın. Tavaya margarini alıp eritin ve karışımı dökerek pişirin bir kapak yardımıyla ters çevirerek diğer yüzünü pişirin.
|
Ezo Gelin Çorbası |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80598
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
0,5 Su Bardağı pirinç
0,5 Su Bardağı kırmızı mercimek
1 Adet soğan
2 Yemek Kaşığı un
2 Yemek Kaşığı salça
6 Su Bardağı su
0,5 Adet limon
Mercimek ve pirinci ayıklayıp yıkayın. Su ile beraber tencereye koyup kaynamaya bırakın. Soğanı rende yapın, kaynayan suya onu da ekleyin. tuzunu ayarlayın ve pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada sana klasiği eritin, unu kavurun rengi dönünce de salçayı karıştırın. Baharat ekleyin, çorbanın suyundan 1 kepçe buraya karıştırın kaynatıp çorbaya ilave edin. Limon suyu katarak servise sunun.
|
Ezogelin Çorbası |
|
ziroş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2012
Mesajlar: 75 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85235
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı kırmızı mercimek
1 Kahve Fincanı pilavlık bulgur
1 Kahve Kaşığı tuz,kuru nane,pul biber,kimyon
6 Su Bardağı et suyu veya su
1 Kahve Fincanı pirinç
Tencereye yıkanmış, süzülmüş mercimekleri koyup üzerine suyu ilave ediyoruz, kaynayınca köpüğünü alıyoruz. Bulgur ve pirincini ilave edip pişinceye kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Tavada sana yağını eritip üzerine baharatlarını ekleyip, yağı kızdırıp, çorbaya döküp tuzunu da ilave ediyoruz.
|
Ezogelin Çorbası |
|
şansal
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc88616
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2013
1,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı pul biber, nane, tuz
3 yemek kaşıgı margarin
Sıvıyağın bir kısmını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyin; kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvıyağı bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
|
|