|
Fajita |
|
halime koldaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23989
Gönderme Tarihi: 22.May.2008
15,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr Tavuk Goğsu veya Bonfile (4-5 cm uzunluğunda şerit kesilmiş)
1 diş Sarımsak (püre)
100 ml Ayçiçeği yağı
1 avuç Renkli biber ve kuru soğan karışımı (1/2 cm kalınlığında şeritler halinde)
1 yemek kaşığı Casa Fiesta Fajita Baharatı
2 ad Casa Fiesta Unlu Tortula Ekmeği
1 yemek kaşığı Casa Fiesta Salsa Dip Sos
1 yemek kaşığı Guacamole
1 yemek kaşığı Ekşi Krema (yapılışı aşağıda - anlatılmıştır)
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Kullanacağınız eti mümkünse bir gece önceden veya pişirmeden birkaç saat önce, püre sarımsak, tuz taze çekilmiş karabiber ve ayçiçeği yağı ile marine edin. Bu arada ekşi, kremayı hazırlamak için eşit miktarda krema ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın birkaç damla limon suyu ekleyin. Fajitayı pişirmeye başlamadan önce uygun büyüklükte bir tavayı ocağa koyup, iyice ısındığından emin olun. Çünkü etleri tavaya attığınızda etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir. Etleri marine ettiğiniz yağıyla birlikte tavaya boşaltıp içleri çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin. Kontrol edin. Eğer etlerin ocaktan alınmaya hazır olduğunu düşünüyorsanız, biber ve soğanları ve fajita baharatını ekleyin. Kısa bir süre karıştırarak soteleyin. (sebzelerin diri kalmasına özen gösterin). Tuzunu kontrol edin gerekirse tuz ilave edin. Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına veya normal bir tabağa alın. Bu arada tortilla ekmeklerini sıcak bir tavada veya ızgarada 5-10 saniye ısıtın. Fajitayı yanında, tortilla ekmeği, guacamole dip sos, salsa ve ekşi krema ile servis edin.
Not: Fajita görsel olarak da çok zengin bir yemektir. Dökme demir bir fajita tabağını ocak üzerinde kızdırıp, pişirdiğiniz fajitalan bunun içerisine aldıktan sonra, tabağın iç kenarlarına su sıvıyağ ve sirkeden oluşan bir karışım dökerek duman elde edebilir, etrafında sosları ve üzerinde dumanıyla misafirlerinize görsel olarak çok keyifli bir yemek sunabilirsiniz.
ML® Panço Çorbası için tıklayın
|
Fajita |
|
gündem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2011
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc75257
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
3,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet bonfile
3 adet soğan
2 adet biber
2 diş sarımsak
1 adet limon rendesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Soğanların kabuklarını ayıklayın. Herbirini 8 parçaya bölün. biberleri iyice kıyın. Çekirdeklerini çıkartın. Soğan, sarmısak, acı biberi , doğranmış limon suyu ve rendesini bir kaba koyun karıştırın. Piliçi büyük parçalara ayırın, kaba alın. Hazırlamış olduğunuz terbiyeyle beraber karıştırın ve en az bir saat bekletin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Delikli bir kaşıkla tavuğu ve soğanları kaptan alın. Zeytinyağında ara sıra karıştırarak pişirin. Biraz rengi koyulaşmaya başladığında piliçi çıkartın. Daha önceden terbiyeden arta kalan suyu üzerinde gezdirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 5 dk. daha pişirin ve yemeğimiz hazır.
Fotoğraf "bambucu" tarafından gönderildi. 05.08.2019
|
Fajita (Meksika) |
|
davul
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117671
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2016
2,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sabiha Çakıcı
½ kilo pirzolalık dana eti (julyen kesilmiş olacak)
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
Lavaş ekmeği
2 adet büyük baş soğan
Tuz
Marinesi için:
1 adet rendelenmiş soğan
3 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Karabiber
3 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Etleri marine malzemeleri ile karıştırıp geceden bekletin (Eğer vaktiniz yoksa çalışıyor iseniz etleri dinlendirmeden de yapabilirsiniz). 2 soğanı ince yarım ay şeklinde doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberler de ince ince julyen kesilecek. Resimde yeşil biberim acı olduğu için ben kullanamadım. Yeşil yoksa sarı biber de kullanabilirsiniz. Önce biberleri tavada soteledim, biraz biberler yumuşayınca soğanları atıp yine soteye devam ediyoruz. Tuzunu eklemeyi unutmayın. Marine etleri başka tavada tavayı iyice kızdırdıktan sonra arkalı önlü kızartıyoruz. Etleri biberli karışıma katıyoruz ve kısık ateşte bir süre pişirip kapatıyoruz. Biberli etli sotemizden lavaş ekmeğine koyuyoruz ve içine isterseniz ben rendelenmiş kaşar ekledim siz de ekleyebilirsiniz, böyle dahada lezzetli oluyor. Dürüm şeklinde sarıyoruz.
|
Etli Fajita |
|
annekuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130615
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
1,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
400 gram dana bonfile
2 adet kırmızı soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Etleri, biberleri ve soğanları hemen hemen aynı boyda olacak şekilde uzun uzun doğrayın.
Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafif yağlayıp, bütün malzemeleri soteleyin.
Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin. Tereyağını ilave edin ve erimesini bekleyin.
Eriyen tereyağının üzerine etleri, biberleri ve soğanları ilave edin.
Lavaşları üzerine kapatıp, iyice ısınmasını bekleyin. Dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin. İşte bu kadar kolay,afiyet olsun!
Servis Önerisi
Üzerine dereotu, maydanoz ilave edip, servis edebilirsiniz.
Not: Etlerin en az 1 gün dinlenmesi için buzdolabında bekletin. hafif zeytinyağı ve sarımsakla bekletirseniz aromasını kuvvetlendirirsiniz.
|
Fajita |
|
esra yol
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130754
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2017
1,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet renkli dolmalık biber
3 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
400 gram jülyen doğranmış et
1 çay kaşığı fajita baharatı
1 kahve fincanı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Jülyen doğranmış biber ve yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde jülyen doğranmış eti, suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Fajita tavasını kızdırıp, soğanlı karışımı tavaya alın. Üzerine eti yerleştirin. Fajita baharatı ile suyu karıştırıp tavanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Fajita baharatını büyük marketlerden temin edebilirsiniz.
|
Etli Fajita |
|
elmalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc137723
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2018
853 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://carrefoursa.com
500 gram dana bonfile
2 adet soğan
1 adet çarlisyon biber
1 adet kapya biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Lavaş
Etleri bir gece önceden zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak ile birlikte marine edin. Etleri, biberleri ve soğanları uzun uzun doğrayın. Wok tavada önce etleri zeytinyağında çevirin. Ardından sebzeleri de ekleyip soteleyin. Isıya dayanıklı bir kap ya da kayık güveç tabağını ocağa alın ve tereyağını eritin. Yemeği kaba aktarın. Lavaşları yemeğin üzerine kapatıp ısıtın. Lavaş arasına sararak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.02.2024
|
Fajita |
|
çöl gülü
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc144440
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019
933 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram dana şnitzel (tavuk eti de kullanabilirsiniz)
4 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızıbiber
1 adet sivri biber
1 sarı biber
2 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Etleri uzunlamasına ince ince doğrayın. Soğanları soyup dört parçaya bölün. Biberleri de temizleyip ince ince doğrayın.
Tereyağını bir tavaya alın, etleri ve soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar kızarınca soya sosu ve karabiberi ekleyip servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
|
Etli Fajita |
|
sare eroğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.10.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146359
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2019
907 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram dana biftek
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
3-4 adet sivri biber
1 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı toz şeker
2-3 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kekik
Dolmalık biberleri jülyen, soğanı piyazlık doğrayın.
Etlerinizi jülyen doğrayın ve derin bir kaba alın.
Üzerine sirke, limon suyu, kimyon, toz ve pul kırmızı biber, şeker, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve hepsini iyice harmanlayın.
Sarımsakları ince ince kıyın.
Kekik ve sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte etlere ekleyip yeniden karıştırın.
Etleri bir süre bu marine sosunda dinlendirerek baharatların lezzetinin ete geçmesini sağlayın.
Tavayı önceden ocağa koyup iyice ısıtın.
Etleri sosuyla birlikte tavaya aktarın ve her tarafı kahverengi olana kadar iyice soteleyin.
Etleri bir maşa yardımıyla tavadan alıp kenara koyun.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Soğanı ve biberleri tuz ve karabiberle tavaya alıp yumuşayana kadar yüksek ateşte soteleyin.
Sebzelere etleri de ekleyip 3-4 dakika da hepsini birlikte pişirin.
Fajitanızı yanında tortilla ekmeği ve soslarla sıcak servis edin.
|
Fajita |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147416
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2019
631 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
150 g ince dövülmüş bonfile
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 dolmalık yeşil biber
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık kırmızıbiber
Servis için:
Tortilla ekmeği
Bonfileleri jülyen doğrayıp zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ettiğiniz bir kapta 30 dakika marine edin. Piyazlık doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İri doğradığınız biberleri ve bonfileleri ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Yanında tortilla ekmeği ile sıcak servis yapın.
|
Dana Fajita |
|
kalem
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153061
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
715 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 dilim bütün bonfile
Etleri Marine Etmek için:
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı Worcestershire sos
½ misket limon suyu
6 diş sarımsak ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Sebzeli Karışım için:
Zeytinyağı
2 adet büyük boy soğan piyazlık doğranmış
2 adet sarı biber jülyen doğranmış
2 adet kırmızı biber jülyen doğranmış
3 adet yeşil köy biberi jülyen doğranmış
1-2 yemek kaşığı soya sosu
Üzeri için:
¼ su bardağı soya sosu
½ su bardağı su
Yoğurtlu Sos için:
4 kaşık süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 limon rendesi
Servis için:
4 adet lavaş ekmeği
Derin bir kapta marine için olan tüm malzemeleri iyice karıştırın, ardından etleri içine koyup iyice bulayın üzerini streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Sebzeleri belirtilen şekilde doğrayıp hazırlayın.
Wok tavayı ocağa alın ve ısıtın, zeytinyağı ekleyip ısıtın, önce soğanları ekleyin ve hafif yumuşayınca kadar soteleyin.
Güveçleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup ısınmaya bırakın
Soğanlar yumuşamaya başlayınca biberleri ilave edip soteleyin. soya sosu ilave edip Sebzeleri sotelemeye devam edin.
Tavayı ocağa alıp ısıtın, etleri ve tavukları arkalı önlü pişirin. Pişen etleri kesme tahtasına alın ve ince dilimler halinde kesin.
Sebzeleri fırından çıkan sıcak güveçlere bölün
Üzerlerine dilimlediğiniz et ve tavuktan koyup yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Soya sosu ve suyu bir kapta karıştırın.
Fırından çıkan sıcak fajitaların üzerine soya soslu sudan birer kepçe dökün.
Lavaşı tavada ısıtın ve kenara alın.
Fajitalarınızı yanında limon suyu ve kabuğu ile iyice karıştırılmış süzme yoğurtla servis edin.
|
Fajita |
|
hasnur
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc153111
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2020
400 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr ince dövülmüş bonfile
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 soğan
1 sivri biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Öncelile bonfileleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ettiğiniz bir kapta 30 dakika marine edin.
Ayçiçeği yağını ısıttığınız tavada, piyazlık doğradığınız soğan, halka doğradığınız sivri biber, tuz ve karabiberi soteleyin. Üzerine bonfileleri ekleyip, her iki tarafını da pişirin.
Soslarla, salata veya tortilla ile sıcak servis yapabilirsiniz.
|
Fajita |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176688
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2024
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
600 gram julyen doğranmış dana bonfile
1 adet kırmızı Kaliforniya biberi
1 adet sarı Kaliforniya biberi
1 adet yeşil biber
1 baş kırmızı kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
Et marinasyonu için;
1 yarım limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı soya sosu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik tuz, tatlı toz biber
Marinasyon sosunun tüm malzemeleri güzelce karıştırıp etleri bu sosla 1 gece önceden ovup 1 gün kadar buz dolabında sosun içinde bekletin.
Zamansız yoksa 3-4 saat de yeterli olacaktır. Zeytinyağını tavaya alıp kızdırın.
İçerisine piyazlık doğranmış soğan ile julyen doğranmış biberleri ekleyin ve çok öldürmeden pişirin.
Hafif diri kalmaları gerekiyor. Ocaktan almaya yakın soya sosunu ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra altını kapatın.(Ben sebzeleri diri seviyorum çok kısa süre ocakta pişirdim. )
Ayrı bir tavayı çok iyi ısıtın. Etleri ısınan tavaya alıp mühürleyin ve yüksek ateşte ara ara ters yüz ederek çok kurutmadan pişirin.
Etler pişerken tadını alması için tortilla ekmeklerini üstüne bastırabilirsiniz.
En son etleri sebzeler ile harmanlayın ve sıcak sıcak servis edin.
|
|