Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fasulye Çorbası (Çatalzeytin Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fasulye Çorbası (Çatalzeytin Kastamonu)

Bakkal Amca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc150018
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2020
1,685 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

1 Kâse (Tercihen Selanik) Kuru fasulye
1 Kâse Mısır bulguru (iri çekilmiş)
1 Çorba Kaşığı Tuz
8-10 Kâse Su (soğuk)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça

Tüm kuru malzemeler ayrı bir kapta yıkanarak süzüldükten sonra içine 8-10 kâse soğuk su konmuş olan derin bir tencereye aktarılır.
Karışıma tuz eklenir.
Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır.
Karışım kuru fasulye ve mısır yumuşayana dek 2 ila 2,5 saat kısık ateşte pişirilir.
Şayet suyu çok çekmiş ise göz kararı su eklenir.
Ayrı bir tavada tereyağı pembeleşene dek kızdırılır. Üzerine salça ilave edilerek kavrulur.
Elde edilen sos tenceredeki karışımın üzerine dökülerek sıcak servis edilir.

Not: Fasulye Çorbası, Çatalzeytin yöresine özgü bir yemek olup çok sevilmektedir. Fasulye ve mısırın protein açısından çok zengin olması nedeniyle yapılması dört gözle beklenen bu çorbanın suyu yeni doğan çocuklara dahi verilir. Dişler çıkınca ise yemek olarak yedirilir. Besleyici özelliği yüksek olan Fasulye Çorbası geleneksel olarak ev yapımı fasulye turşusu ve/ya karışık turşu ile birlikte tüketilir. Gaz sorunu olanların dikkatli tüketmeleri, tercihen limon sıkarak yemeleri önerilir.







Fasulye Çorbası (Çatalzeytin Kastamonu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(1 adet Fasulye Çorbası (Çatalzeytin Kastamonu) 1,596 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort