Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
1 kg. Kurutulmuş taze fasulye
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
1 Orta Baş Kuru soğan
3 Orta Boy Yeşil biber
1 Adet Büyük Boy Domates
1,5 Yemek Kaşığı Ev salçası
1 Tatlı Kaşığı Pul biber
1 Tutam Tuz
1/2 Litre Su
Bir tencereye yağlar konularak eritilir.
Kızgın yağa ince kıyılmış biber, soğan, domates atılır ve kavrulur.
Pembeleşen malzemenin üzerine salça ilave edilir.
Ayrı bir tencerede kaynar suya atılarak 15 dakika kadar haşlanan fasulyeler süzülerek diğer
tenceredeki malzemelere eklenir ve 2 bardak su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
Tabaklara sıcak bir şekilde konan yemeğin üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt katılabilir.
Not: Fasulye bol olduğundan taze toplanarak kurutulan fasulyeler kış aylarında taze bir şekilde yenirdi. Eve gelen konuklara ikram edilirdi.
|