|
|
Fasulye Piyazı (Karaman) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32037
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kuru Fasulye 1 Su bardağı
Yumurta 3 adet
Soğan 2 adet
Domates 2 adet
Sivri biber 5 adet
Zeytin 15 adet
Zeytinyağı 1 çay bardağı
Sirke 1 çay bardağı
Karabiber 1 çay kaşığı
Kırmızıbiber 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Akşamdan suda ıslatılıp, haşlanan fasulyeler, soğuk sudan geçirilip bir kaseye konulur.
İnce halkalar şeklinde doğranan soğan, ince doğranmış yeşil biber, maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, doğranmış domates, yumurta, zeytin tanesi ilave edilir.
Zeytinyağı ve sirke katılıp karıştırılır.
Hazırlanan karışım servis tabağına alınıp, isteğe göre süslenir.
ML® Fasulye Piyazı için tıklayın
Fotoğraf "Fatoş Çelik" tarafından gönderildi. 23.05.2020
|
Fasulye Piyazı (Karaman) |
|
oya yılmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc149512
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2020
317 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatma Ünlükuş
Doğranmış domates, haşlanmış fasulye, piyaz soğan, ince doğranmış yeşilbiber, karabiber, kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, tuz, yumurta ve zeytin ile harmanlanır.
Zeytinyağı ve sirke çırpılır ve piyazla karıştırılır
|
|
Fasulye Piyazı (Karaman) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|