Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fasulye Teveği Sarması (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fasulye Yaprağı Sarması (Malatya)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178212
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı




Hülya Apan

Fasulye yaprağı (kiraz yaprağı veya ayva yaprağı da kullanılabilir. Yapraklar yeni ve yumuşak olmalı, kart olmamalıdır.)
Yarma (Bu malzeme yöresel olarak bulunabilen, ince ve unlu bir malzemedir. Yarmanın temin edilemediği durumda ince köftelik bulgura 1/5 oranında un karıştırılarak kullanılabilir.)
Yoğurt
Kuru soğan
Yeşil ve Kırmızıbiber
Tuz

Derince bir kabın içine yarma ve biraz tuz konularak yarma iyice yumuşayana kadar ılık suyla 8-10 dakika yoğrulur.
Yapraklar yıkanır, sap kısımları koparılıp atılır. Yarma hamurundan küçük bir parça alınarak bir elde yassılaştırılır ve diğer eldeki yaprağın içine sarılarak serçe parmaktan daha ince sarmalar yapılır.
Bu sarmalardan 4-5 tanesi avuç içinde biriktirilir ve birlikte tencereye dizilir.
Sarmaların yapılması sırasında yarma hamuru sertleşince hamurdan bir parça alınıp ıslatılarak hamur yumuşayıncaya kadar yoğrulur ve işlem tamamlanıncaya kadar bu şekilde devam edilir.
Tencereye dizilen sarmaların üzerine bir ağırlık yerleştirilir. Sarmaların üzerine çıkacak kadar su konularak 30- 40 dakika pişirilir.
Pişirilen sarmalar yoğurtlu ve soslu olmak üzere iki şekilde servis edilebilir. Yoğurtlu olan servis şeklinde sarma tenceresinden alınan birkaç kaşık suyla sulandırılan yoğurdun içine sarma karıştırılarak üzerine tereyağında kavrulan kuru soğan konulur. Soslu yapılan servis şeklinde ise küçük parçalar halinde doğranan biberler, kuru soğan ve domates bir tavada tereyağında kavrularak oluşturulan sos içinde sarmalar birkaç dakika kavrularak tabağa alınıp servis yapılır.


Fasulye Teveği Sarması (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31931
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,083 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Fasulye yaprakları suda haşlanır. Ayrı bir tepside köftelik bulgur ıslanır. Üzerine baharat, toz biber, tuz, yağda yakılmış soğan, salça dökülerek yoğrulur.
Bu hamurdan alınan parçalar, fasulye yapraklarına sarılarak sarma yapılır. Sonra bir tencereye dizilir. Üzerine kaynamış su eklenir, tencerenin ağzı kapatılarak pişirilir. Ayrı bir tencerede ocağa konulan yoğurda, biraz un katılarak kestirilir. Buna “toyga kestirmesi” denilir.
Sarmalar ve toyga kestirmesi soğur. Bir tavada da aşyağı, salça, biber karıştırılarak eritilir. Sonra tabaklara dökülür, onun üzerine de yağla hazırlanmış tirit gezdirilir. Servis yapılır.







Fasulye Teveği Sarması (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Fasulye Teveği Sarması (Malatya) 50,150 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort