Fasulye turşusu bir gün önceden suya konur, tuzu çıkartılır. Hiç su kalmayacak şekilde elle sıkılır. Soğanlar, ay şeklinde bir tavaya doğranırlar ve tereyağı ile penbeleşinceye kadar kavrulurlar. Daha sonra hazırlanan turşu, tavaya ilave edilir, ezilmiş sarımsak ve az bir miktar biber konarak 10-15 dakika kavrulur. Sıcak veya soğuk olarak yenebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc133120
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
980 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo fasulye turşusu
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu veya rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Fasulyelerimizi yarım saat suda bekletiyoruz ekşiliğinin gitmesi için
Tavaya sıvı yağı alıp kızdırıyoruz soğanı ince ince dilimleyip tavaya alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz
Salça ve domates sosunu da ilave edip 1.2 dk soteledikten sonra fasulyelerimizi sudan çıkarıp avucumuzda iyice sıkıp suyunu çıkarıyoruz
Bıçakla ince ince dilimliyoruz ardından tavamıza alıp karıştırıyoruz ve baharatlarını da ekledikten sonra servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc134906
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
1,024 defa indirildi / yazdırıldı
Yeşil fasülye turşusu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşık salça
Sıvı yağ
Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım.
Daha sonra salçayı ekleyip pişirelim.
Yeşil fasülye turşusunu bir süre suda bekleterek tuzunun gitmesini sağlayın.
Sonra salça ve soğanla birlikte kavurup servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc156077
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
430 defa indirildi / yazdırıldı
Kavurmalık fasulye turşusu
2 adet soğan
Sıvıyağ ya da tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Kavuracağınız miktarda fasulye turşusu kavanozdan alarak biraz suda bekletin.
Kavuracağınız tavada yağı kızdırdıktan sonra piyazlık olarak doğradığınız soğanları ekleyerek kavurun.
Pembeleşen soğanların üzerine salça ekleyin.
Biraz karıştırın.
Suda beklettiğiniz fasulyeleri yemeklik ya da bütün olarak tavaya alın.
Biraz soğan ve salça ile karıştırın.
Yarım çay bardağı da su ilavesi yapın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Not: Fasulye turşusunun fazla tuzunu almak için, Üzerlerini aşacak kadar su ilave edip, 1 saat bekletirseniz turşu kavurmanız daha güzel olur.