|
|
Fasulyeli Barbunya |
|
sebil
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35319
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
0.5 kg. taze fasulye
0.5 kg. taze barbunya
2 baş soğan
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
4 kesme şeker
Tuz
Barbunyalar ayıklanıp bir tencerede haşlanır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanır. Düdüklü tencerenin dibine koyulur. Soğanlar, domatesler, haşlanmış barbunyalar, tuz ve şeker ilave edilerek hiç su konmadan kısık ateşte pişirilir.
|
Taze Fasulyeli Barbunya |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc70568
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr barbunya
500 gr taze fasulye
2 kuru soğan
3 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Barbunyaları ayıklayın, kaynayan haşlama suyuna olgun 3 domatesi atın(kabukları kolay soyarsınız) 30 sn kadar tutun, bütün domatesleri sıcak sudan çıkarın.. Aynı suya ayıklanmış barbunyaları atın, yumuşayana ve kara suyu çıkana kadar haşlayın. Diğer yandan, yemeklik doğranmış kuru soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun, ayıkladığınız yeşil fasulyeleri ekleyerek, soğanlarla birlikte tencerenizi çırparak sarartın. Küp doğranmış domatesler ve yarı haşlanmış barbunyalarınız ekleyin, sebzeler seviyesinde sıcak su ile birlikte şeker tuzu ekleyin. Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın, kalan yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
|
|
Fasulyeli Barbunya Tarifleri Baklagiller
|
|