|
Fasulyeli Bulgur Pilavı |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69172
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011
2,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr. çalı fasulye
125 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
4 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Nane
Fasulyenin kılçıklarını ayıklayıp boydan boya incecik kesin. Bir su bardağı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Tereyağının yarısında salça, tuz ve pul biberi kavurun. Kalan su, fasulye ve tuzu tencereye katın. Kaynamaya başlayınca yıkanmış bulguru ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Dövülmüş sarımsağı kalan yağda pembeleştirin. Nane ekleyip ocaktan alın. Tereyağlı karışımı pilavın üzerine gezdirin.
|
Fasulyeli Bulgur Pilavı |
|
turşucu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc92559
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2013
1,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1/2 demet taze nane
8 adet taze fasulye
Doğranmış taze soğan ve kuru soğanı zeytinyağında beş dakika sote edin. Üzerine ince doğranmış taze fasulyeyi de ilave edip karıştırın. Son alarak bulguru ve suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce kıyılmış naneyi ilave edin.
|
Fasulye Bulgurlusu |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142744
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
674 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 kilogram yeşil fasulye
3 büyük boy domates
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500 gram kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı pilavlık bulgur
Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın. Her birini 4-5 parçaya kırın. Bir tencerede yağı eritin. İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış biberleri kavurun. Domatesleri kuşbaşı doğrayarak ilave edin.
Fasulyeleri, tuzu ve biberi ekleyip 4-6 dakika daha kavurun. Sonra suyu ilave edin, su kaynayınca bulguru ekleyin. 15 dakika daha pişirip, altını söndürün. En az 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servise sunun.
Not: Bu yemek sulu bir pilav şeklinde pişeceği için suyunu çok fazla koymayın. Yani bu bir çorba değil. Hatta bulguru ilave ettiğinizde tahta kaşığı tencerenin tam ortasına saplayın. Eğer tahta kaşık düşmüyorsa su oranı yeterli demektir. Bulguru ekleyince ateşin altı harlı olsun. Ama suyunu çekince ateşin altını çok kısın. 5-6 dakika daha pişirip, altını söndürüp, dinlenmeye bırakın. Servise sunmadan önce mutlaka yemeği tahta kaşıkla karıştırarak iyi havalandırın.
|
|