Kısa URL: https://ml.md/lc70558
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
2,829 defa indirildi / yazdırıldı
30 adet taze fasulye
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Fasulyelerin kılçıkları alınır, 1 parmak eninde doğranır. Az suda yumuşayana kadar haşlanır. Bu arada bir tencerede tuz, yoğurt, un ve tuz iyice karıştırılır. Üzerine haşlanmış fasulyeler katılır. Bir taşım birlikte kaynatılır. Servis sırasında yakılmış tereyağı gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc72209
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı aşurelik buğday
200 gr. taze fasulye
Yeteri kadar su
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz
Buğdayı bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayınca verev doğranmış fasulyeyi ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıştırıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirin.