|
Favalı Enginar |
|
düğün ola
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70353
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
2,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet taze enginar
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
500 gr bakla
1 adet havuç
Derin bir kaba 2-3 limon suyu ve enginarlarımızı üzerini kapatacak kadar suyu ekliyoruz.Ayıkladığımız enginarları, sıktığımız limon posalarına sürüp bol limonlu suya atıyoruz. (bu işlemi mutlaka yapın enginarlarınızın kararmasını engellemek için bilinen tek yöntem)İç baklaları kaynar suda 3 dk kadar haşlıyoruz. Hafif ılınınca baş kısımlarını bıçak veya tırnak yardımıyla açıp, içleri kalın kabuklardan temizliyoruz. Diğer yanda enginarları; zeytinyağı, halka doğranmış soğan, şeker, tuz, sarımsak, sıcaksu ile yayvan çelik tencereye alın. 20-25 dk kısık ateşte suyunu çekinceye kadarpişirin.Baklaları,rendelenmiş havuç,yemeklik doğranmış soğan, tuz, sıcak su ile küçük çelik tencerenize alın.Tüm malzeme ezilinceye ve suyunu çekinceye kadar pişirin(tahta kaşık yardımıyla ara ara ezerek). Malzemenizi el ezicinizden geçirerek püre haline getirin, ılıyınca 2-3 kaşık zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Tahta kaşık ile iyice karıştırın.Servis tabağına, enginarlarınızı soğan ve sarımsak dişiniz ayırarak alın, tencere dibindeki zeytinyağınız servis tabağına ekleyin. Ilık favanızı, sıkma poşetinize doldurarak, enginar yuvarlarına eşit şekilde sıkın. En son üzerine dereotu ekleyerek, arzuya göre tekrar zeytinyağı ekleyerek veya yemeğinizin yağını porsiyonlar üzerine ekleyerek servis yapın.
|
Favalı Enginar |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc87815
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
2,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 enginar
3 su bardağı kuru bakla
2 soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
3 kesme şeker
Tuz
5 su bardağı su
1 kırmızıbiber
5'er dal dereotu, nane, maydanoz
Yarım limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Baklayı suda 6-7 saat bekletin. Süzüp bir tencereye alın. Üzerine ince doğradığınız soğanları, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave ederek 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blenderden geçirin. Güzel bir şekil alması için istediğiniz bir kaba boşaltın, buzdolabında soğusun. Enginarları temizleyip limonlu suyun içinde 25 dakika haşlayın. Dolapta 2 saat beklettiğiniz favayı servis tabağına ters çevirin. Enginarın üzerini süslemek için dereotunu ince kıyın. Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirin. En üste de dereotunu yerleştirin.
Fotoğraf "Su Damlası" tarafından gönderildi. 23.04.2015
|
Favalı Enginar |
|
Vanya Dayı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129521
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017
1,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Enginar
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
1 soğan
2 su bardağı su
Zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Tuz
Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye aktarın. Bakla, zeytinyağı, toz şeker ve suyu üzerine ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender ile baklaları püre haline getirin. İçine zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotu karıştırın. Enginarları kısık ateşte 53-40 dakika pişirin. servis tabağına dizin. Favalardan birer yemek kaşığı alarak üzerine yerleştirin. Limon ve zeytinyağı dökerek servis yapın.
|
Favalı Enginar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178145
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2024
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı kuru bakla
5-6 adet enginar
1 adet büyük boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
3-4 adet dereotu
2 tatlı kaşığı tuz
Kuru baklayı akşamdan ıslayın.
Ertesi gün baklanın suyunu süzün ve tencereye alın üzerini geçecek kadar su koyun.
Zeytinyağı, soğan, tuz ve şekeri de ekleyip pişirmeye bırakın.
Pişen baklaları blenderdan geçirip soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığına gelince içerisine ince kıyılmış dereotu ekleyin ve buzdolabına kaldırıp kıvam alıncaya kadar dolapta bekletin.
Zeytinyağı ve limon eklediğimiz tencereye enginarları alın.
Yarım çay bardağı su ekleyerek pişmeye bırakın.
Arada ters yüz yaparak yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu sırada suyu az gelirse ekleme yapın. Pişen enginarları tencereden alın.
Sıkma torbasına aktardığınız favayla içlerini doldurun.
Sıkma torbanız yoksa kaşıkla içlerine favalardan pay edebilirsiniz.
Üzerlerini dereotlarıyla süsleyerek servis edin.
Not: Favayı hazırladıktan sonra kıvamının yoğunlaşması için mutlaka dolapta bekletin. Kuru baklaları 1 gece önceden ıslatmayı unutmayın. Eğer unutursanız düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz.
|
|