Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Siyah fasulye 2 su bardağı
Sarımsak 4 diş
Taze soğan 1 adet
Haşlanmış pirinç 1 su bardağı
Çarliston biber 2 adet
Kekik 1 tatlı kaşığı
Domates 1 adet büyük boy
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Patates 1 adet
Tuz 1 tatlı kaşığı
Fasulyeler bir tencereye alınarak kısık ateşte pişirilir. Bir başka tencerede soğan ve sarımsak sotelenir. İnce doğranmış domates ve biber ilave edilir, 10 dk. Pişirilir. Küp doğranmış patates, pişip süzülmüş olan fasulye kekik ve tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte 30 dk pişirilir. Haşlanmış pirinçle servis edilir.
|