|
Falafel |
|
ramazanperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134264
Gönderme Tarihi: 22.May.2018
917 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kabartma tozu
Karabiber
Tuz
Akşamdan suda nohutları ıslatın. Daha sonra haşlayıp çıkan kabuklarını temizleyin.
Büyük doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsak, maydanoz, kişniş ve kimyon ile karıştırın ve nohutlarla birlikte püre yapın.
Karabiber ve tuz ile kabartma tozunu da ekleyip bir saat dinlendirin.
Elinizle daha sonra top şeklinde köfteler yapın.
Derin bir tavada bol yağı ısıtıp, köfteleri kızartın. Domates salatası ile servis yapın, doğranmış fesleğen de serpebilirsiniz.
|
Falafel |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143012
Gönderme Tarihi: 26.May.2019
750 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım kuru soğan
4-6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
2 yemek kaşığı taze kişniş
Birlikte servis yapmak için:
Domates
Soğan
Biber
Humus
Pide
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
Nohudu ve soğanları mutfak robotuna koyun. Maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyonu ekleyin. Püre haline gelmeden ezilmelerini sağlayın. Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip, robotu çalıştırın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin. Karışımı bir kaba alın, üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin.
Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda altı tanesini kızartıp, bir kağıt havlunun üzerine alın. Kalanı da aynı şeklide pişirin. Pide ekmeklerinin arasına köfteleri koyun, üstlerine domates, soğan, biber ve biraz humus ekleyip servis yapın.
|
Falafel |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143013
Gönderme Tarihi: 26.May.2019
659 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı köftelik bulgur
1 adet beyaz soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 adet büyük boy yumurta
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı susam
2 çorba kaşığı tahin
2-3 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Bir kabın içine bulguru koyun ve yarım su bardağı sıcak su ile ıslatıp, 10 dakika bekleyin. Başka bir kabın içine bulgur ve galeta unu hariç tüm malzemeyi koyun ve robottan geçirin. Hazırladığınız harcı bulgurun içine ilave edin. Daha sonra galeta ununu ilave edip, 1-2 dakika yoğurun. Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlak şekil verin. Bol kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Falafeli, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
|
Felafel |
|
Eti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2021
Mesajlar: 30 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc155382
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2021
385 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış nohut (İsteğe göre 2 katı malzeme ile de yapılabilir)
2 diş sarımsak
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım demet maydanoz
Kimyon
Karabiber
İstenen baharatlar
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Önce nohutları haşlayın. Ardından nohutu rondodan geçirin. İçine soğanı, sarımsağı ve maydanozları da ekleyin ve rondodan geçirin.
Karışımı bir kaba alın. Yumurtayı ilave edin ve yoğurun. Unu, karbonatı, baharatları ve tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun.
Biraz buzdolabında bekletin. Köfte büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Uygun bir tavada kızgın sıvı yağ ile kızartın. İsteyenler üzerine sarımsaklı domates veya sarımsaklı yoğurt sosu yapabilir.
|
|