Kısa URL: https://ml.md/lc214
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2005
6,380 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta akı
tuz
Sosu İçin;
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
bul biber
Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur. Katı bir hamur kıvamına getirilir. Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırarak şekil verilir, bu arada el sürekli ıslatılır. Unlanmış tepsiye dizilir, hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir. Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır(SOS malzemesi olan sıvıyağ, salça rende domates pul biber 2 -3 dakika pişirilir) Sosun içinde servis tabağına çıkarılır. Taze soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranır üzerine serpilir.