|
Fesleğen Soslu Makarna |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc7325
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2006
3,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
Makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. 1 demet fesleğeni ince kıyın. 30 gr. tereyağını eritip 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Fesleğenleri yağda hafifçe kavurun. Makarnayı fesleğenlere karıştırın. Parmesan peynirle servis yapın.
ML® Tarhanalı Makarna için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 14.06.2022
|
Fesleğenli Makarna |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12547
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2007
5,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir avuç dolusu fesleğeni bir diş sarımsakla birlikte havanda dövün. Hazımsızlık çekenler sarımsak kullanmayabilirler. Fesleğenler iyice ezildikten sonra bunları bir kâseye boşaltın. İçine 50 gram rendelenmiş kaşar peyniriyle tuz ve karabiberini serpin. Sonra koyu bir salça kıvamına gelinceye kadar zeytinyağını katıp karıştırın. Beri yanda 400 gram makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın süzün ve büyük bir kâseye boşaltın. Hazırladığınız fesleğenli sosu üzerine döküp harmanlayın ve servis yapın.
|
Fesleğenli Makarna |
|
scarlett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.07.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc16256
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
3,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
4 adet iri olgun domates
1 diş sarımsak
3 adet taze soğanın yeşil kısmı
4-5 dal taze fesleğen
4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Domatesler rendelenir, süzgeçten geçirilerek çekirdekleri ayrılır. Tencereye aktarılır. Üzerine zeytinyağı, tuz eklenir, şeklini kaybedene kadar pişirilir. En son ince kıyılmış fesleğen, soğan ve dövülmüş sarımsak katılır. 1-2 dakika sonra ateşten alınır. Makarna bilindiği gibi haşlanır, fesleğenli sos üzerine gezdirilir.
|
Fesleğen Soslu Makarna |
|
Andıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2011
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66840
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2011
3,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
1 demet fesleğen
3 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz
Makarnayı tuzlu kaynar suda 8 dakika kadar haşlayın ve süzün. Sarmısakları zeytinyağında kavurun. Üzerine küp doğranmış domates, ince kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin. Sosu makarnanın üzerine gezdirerek servis yapın.
|
|