1 paket makarna
Yarım demet taze fesleğen
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
50 gr tereyağı
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Makarnayı kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdürün. Tereyağını tencerede eritin. Unu tencereye ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Azar azar sütü ekleyip çırpıcı ile karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Haşlanmış makarna, iri doğranmış fesleğen ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Makarnayı fırın kabına aktarın. Üzerine kalan parmesan peynirini serpiştirin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc154758
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2020
352 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket burgu makarna
Yeteri kadar su
10-12 dal fesleğen
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı toz parmesan
3 diş sarımsak
Tuz
Üzerine:
3-4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan
Fesleğen
Makarnayı tuz eklediğiniz bol suda üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp süzün. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi dönene dek kavurup kenara alın. Cevizi ikiye ayırıp, yarısını bir bıçak yardımıyla irice kıyın. Fesleğeni yapraklarına ayırıp yıkayın ve iyice kuruttuktan sonra blendere alın. Üzerine zeytinyağı, toz parmesan, sarımsak, bütün haldeki cevizleri ve dolmalık fıstığın yarısını ekleyip, birlikte çekin. Daha sonra haşlanmış makarnanın üzerine katın. Kalan dolmalık fıstık ve kıyılmış cevizi de ekleyip harmanlayın. Porsiyonluk fırın kaplarına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından alıp üzerine rendelenmiş parmesan serpin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.