Kısa URL: https://ml.md/lc133795
Gönderme Tarihi: 02.May.2018
959 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket burgu makarna
4 tane domates
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı ince doğranmış fesleğen
2 diş sarımsak İsteğe göre tuz
Makarnayı paketinin üstündeki tarife göre pişirin.
Kabuklarını soyduğunuz sarmısak ve domatesi, fesleğeni, zeytin yağını ve tuzu mutfak robotundan geçirin.
Haşlanan makarnayı süzün ve tencereye fesleğenli sosu alıp biraz ısıtın. Üzerine makarnayı ekleyip harmanlayın.
Orta derecedeki ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc178729
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2024
220 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket makarna
1 bağ fesleğen
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
İlk olarak makarnanızı haşlayın.
Haşlamış olduğunuz makarnanın suyundan bir kepçe kenara ayırın.
Fesleğen, sarımsak, zeytinyağı ve ayırdığınız bir kepçe makarna suyunu mutfak robotundan geçirin.
Makarnayı süzün ve üzerine hazırlamış olduğunuz sosu ekleyin.
Makarna ve sosu karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc183070
Gönderme Tarihi: 17.May.2025
45 defa indirildi / yazdırıldı
Harun Kolçak
1 paket makarna (burgu ya da penne çok iyi netice veriyor)
1/3 su bardağı sıvıyağ
Tuz, fesleğen, pulbiber
Sıcak su
Makarnanın üçte birini ayırın ve yağda (aynı şehriye gibi) kavurun.
Kavrulan makarnaya kalanı ekleyin ve suyunu çok az geçecek kadar koyun ki, çeksin.
Tuzunu ve baharatını da bu aşamada ekleyin.
Suyunu çektikten sonra karıştırın.
Eğer fazla sulu olursa pilav gibi kapağın altına emici kağıt ya da havlu koyup demleyin.