|
Fesleğenli Patates Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10390
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
2,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr patates
1 lt et suyu
yarım lt süt
1 baş soğan
1 avuç fesleğen
30 gr margarin
Tuz
Karabiber
Margarin bir tencereye konup ateşe oturtulur. Yağ eridikten sonra kıyılmış soğan, kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış patatesler katılıp tencerenin kapağı kapatılır ve yanm saat kadar pişirilir. Arada sırada tahta kaşıkla karıştırılır. Yanm saat sonra et suyu ve süt katılır, 5-10 dakika kaynatılır. Çorba ateşten indirilmeden önce kıyılmış fesleğen katılıp karıştırılır, tencere ateşten indirilir. Tuzla biberi de serpildikten sonra çorba büyük bir kâseye boşaltılır, sıcak sıcak servis yapılır.
ML® Fesleğenli Soğan Çorbası için tıklayın
|
Fesleğenli Patates Çorbası |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65274
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı margarin
3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 avuç fesleğen
Tuz
Karabiber
Margarini bir tencerede eritin. Küp küp doğranmış patates ve ince kıyılmış soğanı tencereye koyup çok ağır ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Patatesler yumuşayınca sütü ve et suyunu katıp karıştırın. 10-15 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. Fesleğeni çorbaya ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir taşım daha kaynatın.
|
Fesleğenli Patates Çorbası |
|
siyami13
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2013
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90449
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2013
2,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy patates
1 kuru soğan
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 avuç fesleğen
1 tutam tuz, karabiber
Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız patatesleri ve ince kıydığınız soğanı içinde erittiğiniz yağ olan tencereye aktarın. Kapağını kapatın, çok ağır ateşte 30 dakika pişirin. Patatesler yumuşayınca üzerine sütü ve et suyunu katıp iyice karıştırın. Ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirmeye devam edin. Çorbayı ateşten indirmeden önce fesleğeni, tuzu ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın. Çorbanız servise hazır.
|
|