Kısa URL: https://ml.md/lc48787
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010
3,457 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kg makarna
3 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 tutam fesleğen
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı ançuez ezmesi
Makarna haşlanır ve süzülür. Bir kapta mısırözü yağı ısıtılır, ançuez ezmesi, kıyılmış fesleğen ve dövülmüş sarımsak içine atılarak, 2 - 3 dakika kavrulur. Hazırlanan bu salça haşlanmış makarnanın üstüne dökülür ve karıştırılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc106935
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015
2,487 defa indirildi / yazdırıldı
3 diş sarımsak
1 paket spagetti makarna
1 tutam fesleğen
5 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
4 adet olgun domates
Tereyağı küçük bir tencereye koyun ve güzelce kızdırın. İnce bir şekilde kıyılmış olan sarımsak ve kırmızı biberleride ekleyin. 3 dakika kadar sote edin. Rendelenmiş olan domatesleri veya bir kahve fincanı su ile ezilmiş olan salçayı ekleyin. Kısık ateşte on dakika yakın pişirin. Tuz ve fesleğenleri sosa ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin. Önceden haşladığınız hazırladığınız sıcak makarnanın üzerine dökün .