|
Alfredo Soslu Fettucini |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc103412
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2014
2,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fettucini
2 litre su (8 bardak)
Tuz
ALFREDO SOS İÇİN:
4 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kıyma
200 gram eski kaşar
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Makarnayı 2 litre kaynatılmış suda 8 dakika kaynatıp süzün. (Kaynama suyuna yağ ve tuz ilave edin).Sosu için; bir kapta tereyağını eriterek su, krema, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş eski kaşar, karabiber ve tuzu ilave ederek 2 dakika kaynatın. Haşlanmış makarnayı hazırladığımız sosa ilave ederek makarna ve sosun karışması için 1 dakika çevirin. Alfredo soslu fettucini'niz servise hazırdır.
Not: Fetuccini; İtalyan mutfağına özgü yumurtalı erişteden hazırlanan yassı ve uzun makarnadır.
Fotoğraf "tren" tarafından gönderildi. 09.06.2020
|
Fettucini Alfredo |
|
Suna Gürbüz
Aşçı
Kayıt: 15.12.2014
Mesajlar: 16 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc103657
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2014
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 parça tavuk göğüs fileto
1 paket uzun yassı makarna
1 paket krema
1 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı parmesan rendesi
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar kekik
Yeteri kadar ince kıyılmış maydanoz
Fettucine alfredo sade, tavuklu vs yapılabilir. Tavuklusu için göğüs filetoları doğrayıp bir tavada pişirin.
Makarnayı kaynamış tuzlu suda haşlayın. Pişmiş ama yumuşamamışken suyunu süzün.
Sos tenceresinde margarini eritip içine krema, parmesan, tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Kaynayınca makarnayla sosu karıştırın.
Tavukları da bu karışıma ekleyin.
Üzerine incecik kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
|
Alfredo Soslu Fettuccine |
|
seçen
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc142473
Gönderme Tarihi: 04.May.2019
676 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gram kültür mantarı
1 diş sarımsak
500 gram fettuccine makarna
2 kutu krema
Tercihen parmesan veya rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Zeytinyağında ufak doğranmış mantarları, el presinden geçirilmiş sarımsaklarla birlikte soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
Büyük bir tencerede bolca su kaynatın. Kaynayınca içine iki çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Makarnaları kaynamakta olan suya dökün ve arada bir karıştırın. 10-12 dakika kadar haşlayın. Pişen makarnaları biraz sulu bırakarak süzün ve bir bardak soğuk su ilave ederek kapalı bir tencerede makarnaları 3-5 dakika demlendirin. Arada bir yapışmaması için karıştırın. Asla soğuk sudan geçirmeyin.
Bu haldeki makarnaya hazırlanmış sarımsaklı mantarları ekleyip iyice karıştırın. İki kutu kremayı yenecek sıcaklığa gelmiş makarnanın üzerine dökün ve tekrar karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine rende peynir dökün.
|
Fettuccine Alfredo |
|
sami er
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc144143
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2019
884 defa indirildi / yazdırıldı
|
250-300 gram fettuccine
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı parmesan
1 tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
4-5 dal maydanoz
Makarnanızı suda haşlayıp süzün. Bir tavaya bir kaşık tereyağını alıp eritin. Bu sırada ince doğradığınız tavuk göğsüne tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
Tavuğunuzu tavaya alıp güzelce soteleyin. Sotelediğiniz tavuğu bir tabağa aktarın ve aynı tavayla işlemlere devam edin.
Tavanıza kremayı ve bir yemek kaşığı tereyağını ekleyerek birkaç dakika pişirin. Parmesan peynirini de karışıma ilave edin ve birkaç dakika iyice karışana kadar karıştırın.
Tavanın altını kapattıktan sonra içine süzmüş olduğunuz makarnanızı alıp güzelce harmanladıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip maydanoz servis edebilirsiniz.
|
Fettucine Alfredo |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc145002
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
489 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fettucine makarna
1 kutu krema
Yarım tavuk göğsü
5-6 adet mantar
5 diş sarımsak
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Bir tutam maydanoz
1 çay bardağı parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Makarnayı ambalajında belirtildiği gibi haşlayın.
Sarımsakları ince ince kıyıp zeytinyağında soteleyin.
Mantarları ilave edip sotelemeye devam edin.
Mantarlar suyunu salıp çekince küp ya da julyen doğradığınız tavukları ilave edin.
Tavuklar pişince kremayı ekleyip 3 dakika kadar kaynatın ve altını kapatın.
Parmesan ve baharatları ekleyip sosu iyice karıştırın.
Bekletmeden makarnayla birleştirin.
Güzelce harmanlayıp servis edin.
|
Fettucini Alfredo |
|
altın maske
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152920
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020
611 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
Beurre Blanc sos için:
100 gram krema
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı taze kıyılmış baharatlar
Fettucini için:
200 gram un
2 adet yumurta
10 gram tuz
Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırarak makarna hamurunu yapıyoruz.
Hamurumuzu dolapta 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenmiş hamuru makina yardımıyla orta kalınlığa kadar açıyoruz ve şerit şeklinde kesiyoruz.
Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ve tereyağını yavaşça karıştırarak birleştiriyoruz.
Sos katılaşmaya başladığında ocaktan çekiyoruz ve kaynayan suya fettucinilerimizi bırakıyoruz.
Bıraktıktan 3 dakika sonra suyunu süzüp hazırlamış olduğumuz sosun içine aktarıyoruz.
Son olarak tabağa alıp taze baharatları üzerine serpiyoruz.
|
Fettucini Alfredo |
|
pinti
Aşçı
Kayıt: 27.09.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc153386
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2020
910 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kemiksiz tavuk
Özel yassı makarna
1 adet krema
Mantar
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Öncelikle makarnaları kaynatın, makarnanın haşlama suyundan bir su bardağı kenara ayırın. Ardından makarnaları süzün.
Sonra tavukları jülyen dilim şeklinde doğrayın ve yağda kavurun. Tavukların pişmesinin ardından iri iri doğradığınız mantarları da tavuklarla birlikte biraz kavrulmaya bırakın.
Suyunu çekmesinin ardından, mantarlar ile tavuklar tam anlamıyla piştikten sonra bir paket kremayı pişmiş tavuk ve mantarların üzerine dökün.
Bir iki dakika kremayla birlikte pişmeye bırakın. Ardından ayırdığınız bir su bardağı haşlanmış makarna suyunu da bu pişen kremalı karışımın içine dökün.
Yine 2-3 dakika pişmeye bırakın. Son olarak tuz ve karabiberimizi kremalı mantarlı sosa ekledikten sonra hazırlamış olduğunuz sos ile haşlanmış makarnaları süzün.
Sarımsak sevenler sarımsak da kullanabilir. Üzerine maydanoz veya parmesan koyarak sıcak servis yapabilirsiniz.
Not: Fettuccine, İtalya mutfağında sevilen bir makarna türüdür. Geleneksel olarak yumurta ve undan yapılmış, düz, kalın bir makarnadır. Farklı soslarla servis edilebilmektedir.
|
Fettucini Alfredo |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161689
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2021
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
Makarna Hamuru İçin:
5 adet yumurta sarısı
3 adet bütün yumurta
1 kg un
35 ml zeytinyağı
Sosu İçin:
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
200 gr mantar
1 adet tavuk göğsü
200 ml krema (1 paket)
20 gr ince doğranmış fesleğen
10 gr tuz
5 gr beyaz biber
40 gr parmesan peyniri
Öncelikle hamur için bir kaseye un, yumurta sarısı, tam yumurta, zeytinyağı eklenir.
Ve hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Hamur pürüzsüz bir yüzey alana kadar yoğurulur.
Yoğurma işlemi bittikten sonra merdane veya makine yardımı ile açılır.
Hepsi eşit şekilde kesilir. 3 dakika kadar kaynayan suyun içerisinde haşlanır.
Ayrı bir tavada alfredo sos hazırlanır.
İnce doğranmış soğanlar zeytinyağı ile kavrulur.
Sonrasında üzerine sarımsaklar ilave edilir.
Küp doğranmış tavuklar eklenir.
Daha sonra istenilen büyüklükte kesilmiş mantarlar ilave edilir. 200 ml krema ilave edilir.
Sonrasında haşlanan makarna sos tavasında alınır. Ve krema çektirilinceye kadar pişirilir.
Baharatları eklenir, fesleğenleri eklenir ve servis tabağına alınır.
Servis esnasında üzerine parmesan eklenir.
|
Fettucini Alfredo |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171027
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
Kültür Mantarı 400 Gram
Sarımsak 1 Diş
Erişte Makarna 500 Gram
Krema 2 Paket
Parmesan Peyniri 1 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Zeytinyağında ufak doğranmış mantarları, el presinden geçirilmiş sarımsakları beraberce sote ediniz.
Tuz ve karabiberi ekleyin. Büyük bir tencerede bolca su kaynatın.
Kaynayınca içine iki çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
Makarnaları kaynamakta olan suya dökün ve arada bir karıştırın. Pişirme süresi azami 12 dakikadır.
Pişen makarnaların yarı suyunu süzün ve bir bardak soğuk su ilave ederek kapalı bir tencerede makarnaları 3-5 dakika demlendirin.
Arada bir yapışmaması için karıştırın. Asla soğuk sudan geçirmeyin. Hatta makarnaları içinde ½ bardak su kalacak şekilde süzün.
Bu haldeki makarnaya hazırlanmış sarımsaklı mantarları ekleyip iyice karıştırın.
İki kutu kremayı yenecek sıcaklığa gelmiş makarnanın üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
Karışımı servis tabağına alın ve üzerine rende peynir dökün.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 22.11.2024
|
Fettucini Alfredo |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179939
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fettucine makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram mantar
300 gram tavuk göğsü
3 diş sarımsak
1 su bardağı krema
1/4 demet fesleğen
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
Makarnanın sosunu hazırlamak için; geniş bir tavanın içerisine ikişer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
200 gram dilimlenmiş mantarları tavanın içerisine ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
Mantarların sotelenmesi tamamlandıktan sonra 300 gram jülyen doğranmış tavukları ilave edin ve sotelemeye devam edin.
3 diş ezilmiş sarımsağı da ekleyip tavuk ve mantarları tatlandırın.
Bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiberi de ilave edin ve bir su bardağı krema yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, bir avuç doğranmış taze fesleğeni de ekleyip iyice karıştırın. Ardından kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Ayrı bir tencerede suyu haşlayın ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip yaklaşık 5-10 dakika arasında haşlamaya bırakın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve sos tenceresinin içerisine ekleyin.
Sos ile makarnayı yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
Makarnanız hazır! En sonunda ise rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yaprakları ile servis edebilirsiniz.
|
Fettucini Alfredo |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180137
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2024
105 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fettucine makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram mantar
300 gram tavuk göğsü
3 diş sarımsak
1 su bardağı krema
1/4 demet fesleğen
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
Makarnanın sosunu hazırlamak için; geniş bir tavanın içerisine ikişer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
200 gram dilimlenmiş mantarları tavanın içerisine ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
Mantarların sotelenmesi tamamlandıktan sonra 300 gram jülyen doğranmış tavukları ilave edin ve sotelemeye devam edin.
3 diş ezilmiş sarımsağı da ekleyip tavuk ve mantarları tatlandırın.
Bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiberi de ilave edin ve bir su bardağı krema yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, bir avuç doğranmış taze fesleğeni de ekleyip iyice karıştırın. Ardından kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Ayrı bir tencerede suyu haşlayın ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip yaklaşık 5-10 dakika arasında haşlamaya bırakın.
Haşlanan makarnann suyunu süzün ve sos tenceresinin içerisine ekleyin.
Sos ile makarnayı yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
Makarnanız hazır! En sonunda ise rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yaprakları ile servis edebilirsiniz.
|
Fettuccine Alfredo |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180766
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr fettuccine makarna
2 su bardağı krema
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
Büyük bir tencereyi su ile doldurun, içine biraz tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra fettuccine makarnayı ekleyin. Paketin üzerinde belirtilen süre boyunca pişirin ve al dente kıvamına gelmesini sağlayın. Makarnayı süzgeçle süzün, ancak makarna suyundan bir bardak kadar ayırın. Bu suyu sos kıvamını ayarlamak için sonradan kullanabilirsiniz.
Geniş bir tavada orta ateşte tereyağını eritin. Eğer sarımsak eklemek istiyorsanız, doğranmış sarımsakları bu aşamada tereyağı ile birkaç dakika kavurarak aromalarını ortaya çıkarabilirsiniz.
Eriyen tereyağının üzerine kremayı dökün ve iyice karıştırarak ısıtın. Karışımın kaynamamasına dikkat edin. Kısık ateşte kremayı sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Kremalı sosun içine rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin ve sosun koyulaşmasını sağlayın. Parmesan peyniri eriyip sosla tamamen karışana kadar karıştırmaya devam edin. Sosun kıvamı çok yoğun olduysa, makarna suyundan azar azar ekleyerek inceltebilirsiniz.
Süzülmüş fettuccine makarnayı hazırladığınız sosa ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla makarnaları sosa iyice bulayın. Tuz ve karabiber ekleyerek son dokunuşları yapın. Sos ve makarna iyice karıştığında ocaktan alın.
Sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine ekstra parmesan rendesi ve isteğe göre karabiber ekleyebilirsiniz. Dilerseniz ince doğranmış maydanoz veya fesleğen ile de süsleyebilirsiniz.
|
Fettucini Alfredo |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180952
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2024
18 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
400 gram Fettucini makarna
3 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak (isteğe bağlı, rendelenmiş)
1 su bardağı krema
1,5 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (isteğe bağlı)
Taze maydanoz (süsleme için)
Geniş bir tencereye su doldurun, bolca tuz ekleyerek kaynamaya bırakın.
Fettucini makarnayı kaynar suya atarak paketin üzerindeki süreye uygun şekilde al dente kıvamında haşlayın.
Haşlanan makarnayı süzün, ancak yaklaşık 1 su bardağı kadar makarna suyunu ayırmayı unutmayın.
Geniş bir tavada tereyağını eritin. İsteğe bağlı olarak ince rendelenmiş sarımsağı ekleyerek hafifçe kavurun.
Üzerine kremayı ilave ederek kısık ateşte ısıtın ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin ve karıştırarak sosun kıvam almasını sağlayın.
Peynir tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve muskat cevizi ile sosu tatlandırın.
Haşlanmış Fettucini makarnayı hazırladığınız sosa ekleyin.
Makarna suyundan bir miktar ekleyerek sosun kıvamını ayarlayın.
Fettucini Alfredo’yu sıcak bir şekilde servis tabaklarına alın.
Üzerine taze kıyılmış maydanoz serpiştirin ve dilerseniz ekstra parmesan peyniri rendesi ekleyin.
|
|