Öncelile makarna haslanir yaglanir ve bir kenarda bekletilir. Orta büyüklükte bir tavada feslegen domates ve mantarlar sotelenir ve çektirme islemi yapilir. Daha sonra krama ilave edilip kaynama derecesine geldiginde dinlendirmeye birakilan makarnalar ilave edip sallair tuz permazan peyniri ve beyaz biberle lezzet kazandirilip sevise yollanir.
Makarna paketteki tarife göre haşlanır. Haşlanırken tavuk bulyon katılabilir. Yapışmaması için haşlama suyuna sıvı yağ eklenebilir. Haşlanan makarna süzülür. Bir tavada margarin kızdırılır. İnce ince doğranmış mantarlar tavada kavrulur. Üzerine sarımsak ve tuz eklenir. Tavuklarda eklenip pişmeye bırakılır. Tavuklar pişmeye yakın kekik ve fesleğen ilave edilir. Krema da eklenip karıştırılır. Hazırlanan makarnaların üzerine hazırlanan tavuklu mantar harcı eklenir. Karıştırılarak 5 dk pişirilir. Servis esnasında üzerine kaşar peyniri serpilir. İstenirse maydanoz ile süslenir.
Özel yassı makarna
1 adet krema
Kemiksiz tavuk
Mantar
Tuz
Karabiber
Sıvıyağı
Öncelikle makarnalarımızı kaynatıyoruz, makarnalarımız kaynadıktan sonra makarnalarımızın haşlama suyundan bir su bardağı kenara koyuyoruz ve makarnalarımızı süzüyoruz.
Sonra tavuklarımızı jülyen dilim şeklinde doğruyoruz ve yağda kavurmaya başlıyoruz. Tavuklarımızın pişmesinin ardından iri iri doğradığımız mantarları da tavuklarımızla birlikte biraz kavrulmaya bırakıyoruz.
Suyunu çekip tam anlamıyla kavrultan sonra mantarlarımız ile tavuklarımız tam anlamıyla piştikten sonra bir paket kremayı pişmiş tavuk ve mantarlarımızın üzerine döküyoruz.
Bir iki dakika kremayla birlikte pişmeye bırakıyoruz ardından ayırdığımız bir su bardağı haşlanmış makarna suyumuzu da bu pişen kremalı karışımımızın içine döküyoruz.
Yine 2-3 dakika pişmeye bırakıyoruz. Son olarak tuz ve karabiberimizi kremalı mantarlı sosumuza ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz sosumuz ile haşlanmış makarnalarımızı sürdürüyoruz.
Not: Eğer sarımsağı seviyorsanız tavuk ve mantarı kavururken sarımsak da ilave edebilirsiniz.