|
Fincan Böreği (kıymalı) |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65015
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık su
Tuz
İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kıyma
Tuz
Karabiber
Unun ortasını havuz gibi açın; yumurta, tuz ve suyu ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edin, 5 dakika kavurun. Dinlenen hamuru oklavayla açın. Yarısına aralıklarla harçtan koyun, boşta kalan kısmı üzerine kapatın. Bir bardak ağzıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Sıvı yağda kızartın.
|
Fincan Böreği |
|
TemelReis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2012
Mesajlar: 77 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc89246
Gönderme Tarihi: 16.May.2013
1,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Su
İçi için:
300 gram kıyma
1 soğan
3 sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Öncelikle hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi yoğurun. Yumuşak bir hamuru elde edin. Bu hamuru ikiye bölüp yufka gibi açın. İç malzeme için rendelenmiş soğanı tereyağında çevirin. İçine kıyma, doğranmış biber katıp kavurmaya devam edin, arzu ettiğiniz baharatı ekleyin. Açtığınız yufkaları fincanla kesin iç harcını içine koyun, üzerine koyduğunuz yuvarlak hamurun kenarlarını elinizle bastırın. İster yağda kızartın, ister fırında pişirin.
|
|