Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fincan Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fincan Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158276
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
Tuz
İçi için:
500 gram pazının yaprağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuzu ekleyin. Ilık suyu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumurtayı ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurmaya devam edin. Hamuru 4'e bölüp üzerine un serpin. Nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Pazıyı yıkayıp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine pazıyı ekleyin. Suyunu iyice çekene dek ara sıra karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Dinlenen hamur parçalarından birini düz bir zemine alın ve un serperek açın. Yufkanın yarısına aralıklarla pazılı harçtan koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Bir kahve fincanı ile harçlı kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin. Kalan 3 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bol yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Birkaç dakika sonra servis yapın.



Fincan Böreği

Ersun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc100618
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014
1,778 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Su
İçi için:
300 gram lor peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan

Öncelikle hamurunu yoğurmak için tüm malzemeyi bir kabın içinde yoğurun. Yumuşak bir hamuru elde edin. Bu hamuru ikiye bölüp yufka gibi açın. İç malzemeyi hazırlamak için tereyağında rendelenmiş soğanı kavurun. İçine lor peyniri ekleyin ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Bu iç harcı soğutun ve yufkaları fincanla kesin. İç harcı içine koyup diğer yufkayı içine alın. Tekrar fincanla üzerinden kesip kenarlarını da sıkıştırın. Yağda kızartın. Fırında da çok güzel kızarıyor nasıl isterseniz öyle pişirin.



Fincan Böreği (Peynirli)

samanyolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2010
Mesajlar: 35
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc54045
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2010
1,969 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta

Ilık su, yumurta, sıvıyağ ve tuz karıştırılır. Üzerine ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika kadar dinlendirilir. Sonra ceviz kadar parçalar alınır. Oklavayla çay tabağı kadar açılır. Açılan hamur yayvan bir kahve fincanına yerleştiririlir. Ortasına iç konur, yukarı doğru toplayarak kapatılır. Ek yeri aşağıya gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


FİNCAN BÖREĞİ

dilruba
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2010
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc54030
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2010
1,920 defa indirildi / yazdırıldı




Elenmiş 1 kilo una 48 gram erimiş tereyağı, 9 yumurta, 20 gram tuz, 1 fincan küllü su koyup yoğurunuz. Yoğururken elinizi devamlı yağlayarak hamura 48 gram erimiş yağ daha yedirerek yoğurunuz. Hamuru yarım saat kadar dinlendiriniz. Hamurdan yufkalar açınız. 3 - 4 yufkayı birbiri üzerine hamur tahtasına koyduktan sonra istenen börek içini öbek öbek kabalayarak 3 - 4 yufka da üzerine koyduktan sonra fincan ya da zarf ile içlerin etraflarından bastırıp kesiniz. Sonra da tavada kızartınız.

Not: Börekleri tavaya kızarmağa koymadan önce böreklerin açılmasını sağlamak üzere içlerin kenarlarından taşkın olmamasına dikkat etmek gerekir.


ML® Fırında Çubuk Böreği için tıklayın


Fincan Böreği

amir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc41622
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009
2,254 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
3-3,5 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
1,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
KREM PEYNİR

Bir kabın içinde yumurtayı, yoğurdu ve suyu çırpma teliyle çırpalım. İçine unu ve kabartma tozunu, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine streç folyo örterek 20 dk. dinlendirelim. Hamuru 2 parçaya ayırarak beze yapalım. Hamur bezelerinin birini unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında (0.1 mm) açalım. Sonra yufkadan çay bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamur yuvarlaklarını kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü hafifçe renk alana dek kızartarak emici bir kağıt üzerine alalım. Kızaran hamurların ortalarına biraz krem peynir sürüp, diğerini üzerine kapatarak servis yapalım.


ML® Fincan Böreği (Ciğerli) için tıklayın







Fincan Böreği Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri



(5 adet Fincan Böreği 130,243 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort