|
|
Fındık Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157628
Gönderme Tarihi: 06.May.2021
446 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 çorba kaşığı fındık yağı
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağından bir parmak eksik fındık unu
9 su bardağı kaynar su
Tuz
Fındık yağı ile unu 5 dakika kavurun. Naneyi ve salçayı ekleyin. Fındık ununu ilave edip, 2 dakika daha kavurun. Kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek, 15 dakika daha kaynatın (çorbanın köpüğünün kaybolması gerekiyor). Tuzunu da ayarlayıp, sıcak olarak servis yapın.
|
Fındık Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39803
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2009
2,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ursula Yazıcı
1 adet büyük soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı fındık yağı veya zeytinyağı
4 dilim esmer bayat ekmek içi
12 su bardağı et suyu
1 küçük paket (190 g) krema
1.5 su bardağı kavrulmuş fındık unu
Tuz ve karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet fesleğen
Rendelenmiş soğanı ve sarımsak dişini, fındık yağı ile karıştırarak, orta ateşte sararıncaya kadar kavurun. Ufalanmış esmer bayat ekmek içlerini katıp kavurmaya devam edin, karışım homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Tencereye azar azar et suyunu katın. Kaynamaya bırakın. Kremayı, fındık ununu, karabiberi ve tuzu kaynayan karışıma iyice yedirerek katın. En son maydanoz ve fesleğeni ekleyin. Ocaktan indirdiğiniz karışımı, tamamen homojen hale gelmesi için mikserden geçirin. Gerekiyorsa az miktar su ilave ederek, az harlı ateş üzerinde, kremalı çorba kıvamına gelinceye kadar 1-2 dakika karıştırın. Çorbayı servis kabına koyduktan sonra, üzerini kıyılmış maydanoz ve fesleğen ile süsleyip sıcak olarak servisini yapın.
Not: Taze fesleğen yoksa yerine bir tatlı kaşığı kuru fesleğen kullanabilirsiniz. Esmer ekmek yoksa, beyaz ekmek içi de kullanabilirsiniz.
|
|
Fındık Çorbası Tarifleri Laz Yemekleri
|
|