Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Waffle Tarifleri > Fındık Lahmacun (6 adet - 204,418 defa bakıldı)

Fındık Lahmacun


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fındık Lahmacun

rengin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.08.2007
Mesajlar: 32
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc16879
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2007
14,699 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
Harcı için;
300 gr. orta yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3 adet orta boy domates
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Öncelikle mayalı hamur hazırlanır, bir bardak ılık suyun içine şeker ve maya atılır karıştırılır, 10 dakika bekletilir, yoğurma kabına elenmiş un konur, ortası havuz gibi açılır, mayalı su, tuz ve sıvıyağ konur, kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Üzeri sıkıca kapatılır 1 saat mayalandırılır, bu arada iç hazırlanır, domates rendelenir, soğan ince kıyılır, maydanoz ince kıyılır, diğer iç malzemeleri eklenerek sulu bir harç yapılır. Dinlenen hamurdan ceviz kadar parçalar alınır,merdaneyle unlu zeminde çay tabağı kadar açılır. Açılan hamurlar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine hazırlanan harç yeteri kadar konur ve yayılır, tepsi önceden ısıtılmış 200-220 derece fırına verilir 10-15 dakika pişirilir.


ML® Bardak Altı için tıklayın

ML® Fındık Lahmacun için tıklayın




Ev İşi Fındık Lahmacun

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc52762
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
3,800 defa indirildi / yazdırıldı




Cemile Okşar

4 su bardağı un (eklemeniz gerekirse ilave ediniz)
1 çorba kaşığı kuru maya (1 kahve fincanı şekerli ılık süt ile 5 dk. kabartılmış)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su ( 2 su bardağı ile başlayıp gerekirse ilave ediyorum)
İçi için:
500 gram orta yağlı koyun kıyması
250 gram ince ince kıyılmış kuru soğan
2 adet orta boy domates (soyulup,küp küp doğranmış)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber
1 yemek kaşığı tepeleme yumuşak margarin
Tuz
Karabiber

İç harç için gerekli tüm malzemeler derin bir kapta el ile iyice yoğrularak, harmanlanır ve üstü kapalı olarak biraz bekletilir. Bu arada geniş bir kabın ortasına un konur, ortası havuz gibi açılır. Ortasına sütlü maya, tuz, yağ, ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır, kabarıncaya kadar üstü nemli bir bezle kapalı olarak bekletilir. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır, merdane ile ince açılır, harç el ile azar azar yayılır, yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye dizilen lahmacunlar, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.



Fındık Lahmacun

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118350
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
1,590 defa indirildi / yazdırıldı




Hülya Kaya

400 gr kuzu kıyma
1 adet küçük kuru soğan
4 dal yeşil soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Hamur malzemesi:
1.5 su bardağı ılık su
15 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Hamur yoğurma kabınıza ılık su, şeker ve mayayı alın azar azar unu ekleyin tuzunu da koyup ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde dinlenmeye bırakın (ortalama 45 dk). İç harcın sebzesini mümkün olduğunca küçük doğrayın. Tahtanızın üzerine kıymayı alın sebzeleri, salçayı, karabiber ve tuzunu ekleyip hepsini karıştırın. Mayalanan hamuru tezgahı unlayıp tekrar 2-3 dk yoğurun hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın. İlk bezenizi tezgahı unlayarak 2-3 mm kalınlığında açın ağzı geniş su bardağı ile küçük küçük yuvarlaklar çıkarın (kalan bezeleri de bu şekilde hazırlanacak). Fırın tepsinize yağlı kağıt serip üzerini unlayın bardak ile çıkardığımız yuvarlakları aralıklı olarak dizin üzerlerine 1 tatlı kaşığı lahmacun içinden koyup kaşığın tersi ile yayın. 200 derece kızgın fırında pişirin. Üzerinin malzemesi pişmişse fırından çıkarabilirsiniz.



Fındık Lahmacun

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc120589
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016
2,656 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Üzeri için;
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
1 adet domates
15 - 20 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım fincan sıvı yağ
Tuz

Yoğurma kabına un ve tuz alınır, su eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlanır.
Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat dinlenmeye bırakılır.
İçi için, bütün sebzeler küçük küçük doğranır.  Bir yoğurma kabına doğranan bütün sebzeler alınır, kıyma, sıvı yağ, pul biber ve tuz da eklenerek yoğrulur. Hazırlanan iç yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz kadar parçalar alınarak pazılar hazırlanır.
Pazılar alınır, altına ve üstüne un serilerek çay tabağı büyüklüğünde açılır.
Açılan hamurların üzerine kaşık yardımıyla yeteri kadar iç bastırarak sürülür.
Hazırlanan fındık lahmacunlar yağsız teflon  tavada üzerine kapak kapatılarak pişirilir.



Fındık Lahmacun

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145895
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2019
715 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1,5 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
400 gram kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
4 dal yeşil soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Ilık su, şeker ve mayayı yoğurma kabında karıştırın.
Azar azar un ilave ederek elinizle yoğurmaya başlayın.
Tuzunu da ekleyip ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.
İç harcı için soğanları, maydanozu, sarımsağı ve domatesi mümkün olduğunca küçük doğrayın.
Doğradığınız sebzeleri derin bir kapta kıyma, tuz, karabiber ve salçayla karıştırın.
Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp 2-3 dakika daha yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 2-3 milimetre kalınlığında yuvarlaklar halinde açın.
Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip üstlerine 1 kaşık kıymalı harçtan koyun ve kaşığın arkasıyla hamurun üzerine yayın.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verin.
Lahmacunların kıymaları piştiğinde çıkarıp servis edebilirsiniz.



Fındık Lahmacun

kalamarustası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Seferihisar
Kısa URL: https://ml.md/lc151938
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2020
280 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo un
1 paket yaş maya
1 bardak süt
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Ilık su
İçi için:
700 gram kıyma
2 soğan
3 sivri biber
3 domates
Yarım demet maydanoz
2 kaşık domates salçası
3 kaşık biber salçası
Karabiber
Tuz

Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için kenara ayırın.
İç harcı için soğanları rendeledikten sonra domatesleri ve biberleri blenderdan geçirin.
Kıymaya ekleyip yoğurmaya başlayın. Salça ve baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Biraz su ekleyerek hafif akışkan olmasını sağlayın.
Hamur mayalandıktan sonra tatlı tabağı büyüklüğünde parçalar açıp üzerine iç harçtan yayın ve fırına verin.
Kıtır kıtır olan fındık lahmacunları servis tabağına alın.







Fındık Lahmacun Tarifleri Waffle Tarifleri



(6 adet Fındık Lahmacun 204,418 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort