|
Fındık Yaprağı Dolması (Samsun) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162056
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Fındık yaprağı 1/2 Kg.
Buğday yarması 1 Su bardağı
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Kuru soğan 1 Orta boy
Su
Tuz
Fındık yaprağı haşlanıp süzülür. Bir tavada tereyağı eritilir. Doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur. İçine buğday yarması, tuz ve su konularak pişirilir. Suyu çektirilip soğutulur. Hazırlanan bu iç fındık yapraklarına sarılıp tencereye döşenir. Üstüne çıkacak kadar ılık su konularak pişirilir.
Not: Sade yenildiği gibi sarımsaklı yoğurtla da yenir.
|
|