Kısa URL: https://ml.md/lc54913
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2010
4,135 defa indirildi / yazdırıldı
Kabuğu çıkarılmış 320 gram fındık ve bir miktar acı bademi alınız. Bunları bir havana koyarak üstüne de bir yumurtanın akını azar azar yedirerek dövünüz. Macun halini alınca üstüne 600 gram tozşekeri ilâve ediniz, bunu da yedirinceye dek tekrar dövmeğe devam ediniz. Sonra bunu yumuşayana dek yumurta akı ile yoğurunuz. Saç bir tepsi üstüne kâğıtları yayıp ceviz iriliğindeki parçalar şeklinde kurabiyeleri hazırlayınız. Üstüne azıcık toz şeker ekip hafif ısılı fırında pişirmeğe bırakınız. Kurabiyeler fırında piştikten sonra fırından çıkarın, kâğıdı çevirin, kâğıdın kurabiyelere yapışmış olan yüzlerini yaş bezle ıslatıp kâğıt üzerinden kurabiyeyi kolaylıkla kurtarınız. Bir tabağa koyup sofraya getiriniz.
2 adet yumurta akı
1 su bardağı çekilmiş fındık
3/4 su bardağı şeker
1/4 su bardağı pirinç unu
Yumurta aklarını kar beyaz olana kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz. Kek kıvamından biraz daha yoğun bir kıvamda olacaktır. Bir tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye kaşık kaşık döküyoruz. 10 dakika tepside dinlendiriyoruz. Daha sonra 170 derece ısınmış fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 10 ile 15 dakika arasında pişecektir. Fırından aldıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyip servis ediyoruz.