|
|
Fındıklı Badem (Giresun) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31650
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
4,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
1 kg. fındık unu
1250 gr. şeker
20 yumurta akı.
Hazırlanışı:
Fındık unu, şeker ve yumurta akları karıştırılır. Kısık ateşte 15 dakika sürekli karıştırarak haşlanır. Soğumaya bırakılır.Şanti torbasıyla bir tepsiye yuvarlak yuvarlak sıkılarak dizilir. Tepsi fırına konularak 25 dakika normal ısıda pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Not: Fındıklı diye anılan bu pasta yörede enerji ve güç kaynağı olarak bilinir. Tüketimi çok fazladır. Bu pasta başka illerde acı badem olarak tanınır. İlimizde tamamen fındıktan yapıldığı için fındıklı denmektedir.
Fotoğraf "konik" tarafından gönderildi. 20.07.2020
|
|
Fındıklı Badem (Giresun) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|