2 su bardağı un
Yarım çay bardağı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz
90 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
200 gr şeker
2 yumurta
1 su bardağı file fındık
Yarım çay bardağı damla çikolata
Tereyağı ile şekeri bir kapta karıştırın.
Ardından yumurtaları ekleyerek çırpın ve kalan tüm malzemeleri sırasıyla karışıma dahil edin.
Hamuru elinizle şekillendirip blok haline getirin.
180 derecelik fırında 15 dakika süren ilk pişirmeyi yapın.
Soğuduktan sonra dilimlere keserek 160 derecelik fırında 30 dakika süreyle ikinci pişirmeyi gerçekleştirin.
Kurabiyeleriniz iyice kuruyunca servis yapın.
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı ortadan ikiye bölünmüş fındık
Üzeri için:
60 g bitter çikolata
Un, pudra şekeri, kakao, vanilinli hamur kabartma tozu, tereyağı ve yumurtayı bir kaba alıp yoğurun. Hamuru 15 cm uzunluğunda yuvarlayın, streç film ile sarın ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak ikiye kesilmiş fındıkları yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyeleri yarısına kadar çikolataya bulayın ve tel veya pişirme kağıdı üzerinde sıralayın. Çikolatalar donunca servis yapın.