Kısa URL: https://ml.md/lc11011
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. Yarım çay bardağı sıvı yağ, 50 g margarin ve 1 çay bardağı ılık sut ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. Hamuru 2 eşit parçaya bolun. Her birini 2-3 mm kalınlığında açın. Her birinin üzerine 1 5 yemek kaşığı reçel sürün, 2 yemek kaşığı fındık kırığı ve 1 yemek kasığı kuru üzüm serpin. Rulo şeklinde sarın ve 2'şer cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, 30 dakika bekletip 180'C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc100236
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2014
1,549 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 Su bardağı un
10 g kuru maya
50 g sana hamur işi
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı çilek reçeli
1 çay bardağı kırıklanmış fındık
1 yemek kaşığı kuru üzüm
Unu mayayı sıvı yağ ve margarini sütü karıştırıp yoğurup üzerini kapatıp 50 dakika bekledin. Hamuru 2 eşit parçaya bölüm.Her birini 3 mm kalınlığında açın. her birinin üzerine 2 yemek kaşığı reçel sürün fındığı üzerine serpin. rulo yapın 2 cm. şeklinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin 30 dakika bekletin 180 derece fırında pişirin.