Kısa URL: https://ml.md/lc143582
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
1,046 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı fındık
1 çay kaşığı vanilya
4 adet yumurta sarısı
Fındıkları 5 dakika kavurarak kabuklarını soyun. 2 yemek kaşığı şeker ile dövün veya robottan geçirin.
Sütü ve vanilyayı tencereye koyarak karıştırın. Bir kenarda yumurta sarılarını çırpın. Kalan toz şekeri, yumurta sarılarına ekleyerek koyu bir kıvama gelene kadar çırpın. Daha sonra tenceredeki sütü süzgeçten geçirerek yavaş yavaş yumurta sarılarına ilave edin.
Bir tencerenin içine sıcak su koyarak içine bir kase yerleştirin. Hazırladığınız karışımı dövülmüş fındıklarla birlikte bu kasenin içine boşaltın ve kısık ateşte karıştırın.
Tenceredeki su kaynadığında dondurmayı krema kıvamında oluncaya kadar karıştırın. Krema kıvamına gelen dondurmayı ocaktan alın ve bir kaba koyarak buzluğa yerleştirin. Buzluğa yerleştirdiğiniz dondurmayı daha lezzetli olması için aralıklara iki kez çırpın.
İyice donduktan sonra servise sunabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165918
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2022
264 defa indirildi / yazdırıldı
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz salep
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 adet çubuk vanilya
2 kutu krema
3 adet yumurta sarısı
1 kase iç fındık
Süt, toz salep ve toz şekerin yarısını tencereye koyup vanilya çubuğunu içine atıyoruz. Karışımı tahta bir kaşıkla karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz. Ardından bir karıştırma kabının içinde kremayı çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra başka bir karıştırma kabının içinde yumurta sarılarını ve toz şekerin kalan kısmını, şeker ve yumurta sarıları iyice karışana dek çırpıyoruz. Bu yumurtalı karışım pürüzsüz bir kıvam alınca cam bir kaseye aktarıp yumurta sarılarının benmari usulü pişmesini sağlıyoruz. Ardından cam kaseyi soğuk su dolu bir kabın içine alarak soğutuyoruz. Tencerede bekleyen sütlü karışımın içine yumurtalı karışımı, karıştırarak ekliyoruz. En son yumuşatılmış fındığı ilave edip kıvamını ayarlıyoruz. Tüm malzemeler karıştıktan sonra karışımı, çırptığımız kremanın içine yediriyoruz. Bir kek kalıbının ya da cam kasenin içini streç filmle kaplayıp hazırladığımız dondurma karışımını içine aktarıyoruz. Üzerini spatula ile düzleyip streç filmle kapattıktan sonra dondurucuda minimum 8-10 saat arası bekletiyoruz.