Kısa URL: https://ml.md/lc26814
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
1 yumurta, 1 çay bardağı toz şekeri 3 dk. çırpın. 200 g margarin 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin ekleyip 1 dk. daha çırpın. 3 su bardağı elenmiş un, 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu ekleyip yoğurun. Hamuru 20 dk. dinlendirip unlanmış tezgahta 3 mm kalınlığında açın. 8 cm çapında yuvarlaklar kesip fırın tepsisine dizin. 4 yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın. 4 su bardağı ince dövülmüş fındık ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yıldız uçlu krema torbasına doldurup hamurların üzerine halka şeklinde sıkın. 190°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Soğutup ortalarına reçel doldurun.
Hamur:
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
200 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Fındıklı karışım:
4 yumurta akı
3,5 su bardağı ince öğütülmüş fındık
Üzeri için:
Reçel
Yumurta ve toz şekeri 2-3 dakika çırpın. Margarini ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Şekerli vanilini ilave edin. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru 2-3 mm kalınlığında açın. 8 cm çapında yuvarlaklar kesip fırın tepsisine sıralayın.
Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Öğütülmüş fındıkları ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Yıldız uçlu krema torbasına doldurup hamurların üzerine halka şeklinde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve ortalarına reçel doldurun.