Kısa URL: https://ml.md/lc48468
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2010
3,303 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 adet yumurta sarısı
Fındık dışındaki malzemeler tencereye konur, karıştırılır. Sonra orta ateşe yerleştirlir. Karıştırarak ısınmaya başlayınca çekilmiş fındık eklenir. Göz göz olana kadar pişirilir. Kaselere taksim edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc165258
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2022
313 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. süt
1.5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı fındık tozu
Yarım su bardağı su
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Fındık
Öncelikle yarım su bardağı suya nişasta, pirinç unu, yumurta sarısını koyup çırpıyoruz. Bir litre sütü tencereye alalım ve şekeri ilave ediyoruz. Hazırladığımız nişastalı karışımı sütün içine döküyoruz. Muhallebi kıvamına gelince vanilya ve fındık tozunu ilave edip ocaktan alıyoruz. Kaselere isterseniz kuplara doldurabilirsiniz üzerini fındık ile süslüyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz.