www.miele.com.tr
Hamur için:
200 gr. Tereyağı, sıvı
350 gr. Un
1 ay kaşığı Kabartma tozu
150 gr. Şeker
1 Paket Şekerli Vanilin
60 gr. Fındıklı Krokan
Üstüne:
1000 gr. Ekşi Elma
50 gr. Şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 Limon suyu
Un, kabartma tozu, şeker ve şekerli vanilini karıştırın. Biraz soğumuş olan tereyağını ilave edin. Bütün malzemeyi serpme yapabilmek için yoğurun.
Serpme yapacağınız hamurun 2/3'sini kelepçeli kalıbın içine bastırın ve 2 cm kadar kenarlarını yukarı kaldırın. Kalan serpme malzemesini krokanlı fındıkla karıştırın.
Elmaları soyun, dörde ayırın, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin. Şekerle karıştırın ve serpme hamurun üstüne serin. Üstüne krokanlı fındık serpin ve fırında pişirin.
|