Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fındıklı Opera Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fındıklı Opera Pasta

fanfan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc128599
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2017
1,328 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

Fındıklı joconde için:
4 adet büyük boy yumurtanın akı (oda ısısında)
1,5 yemek kaşığı (20 gr) tozşeker
150 gr badem
150 gr pudra şekeri
4 adet büyük boy yumurta daha
½ kap(55 gr) un
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilip soğutulmuş)
Şurup için:
1/3 kap (80 ml) su
2 yemek kaşığı (25 gr) tozşeker
1 yemek kaşığı Türk kahvesi (pişirilmiş)
Ganaş için:
120 gr bitter kuvertür çikolata
½ kap (125 ml) süt krema
Türk kahveli Krema için:
1/3 kap (67 gr) tozşeker
1/6 kap (40 ml) su
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
2 adet büyük boy yumurtanın sarısı
1,5 yemek kaşığı Türk kahvesi (pişirilmiş)
130 gr tereyağı (oda ısısında)

1. Fırınınızı 220 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
2. 30x40 cm ebatlarındaki fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve bir fırça yardımıyla biraz eritilmiş tereyağı sürün.
3. Yumurta aklarını tepecikler oluşana kadar uzun uzun çırpın. Tozşekeri ekleyin ve tepecikler parlak ve yoğun bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
4. Badem ve tozşekeri mutfak robotunda birlikte un haline gelene kadar çekin.
5. Başka bir kap içinde bu çektiğiniz badem ve pudra şekeri ile 6 adet yumurtayı mikser ile birkaç dakika çırpın.
6. Unu da aynı kaba ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın.
7. Spatula yardımı ile bu bademli karışımı yumurta akına yedirin. Bu işlemi yaparken yumurtanın kabarıklığını söndürmemek için aşağıdan yukarıya doğru katlar gibi yaparak karıştırmaya özen gösterin
8. Hamuru hazırladığınız tepsinize 1-1,5 cm inceliğinde olacak şekilde dökün ve yayın. Tepsiyi sertçe birkaç defa masaya vurmanız malzemenin tepsiye eşit dağılmasını sağlayacaktır. 6-7 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
9. Fırından çıkarınca hemen yağlı kağıt üzerine ters çevirerek keki tepsiden ayırın ve yağlı kağıdı sıyırarak tel ızgara üzerinde soğumaya alın.
ŞURUBUN & GANAŞIN HAZIRLANMASI:
1. Şurup için, su, şeker ve kahveyi birlikte kaynatın ve soğumaya alın.
2. Ganaş için süt kremasını kaynatın, ocaktan alın. İçine küçük parçalar haline getirdiğiniz bitter kuvertür çikolatakoyun ve karıştırarak eritin. Sürülebilir bir krema kıvamına gelene kadar buzdolabında soğutun.
TÜRK KAHVELİ KREMANIN HAZIRLANMASI:
1. Küçük bir tencere içinde şeker, kahve, su ve vanilyayı birlikte kaynatın, ocaktan alın, kahvenin telvelerini ayırmak amacı ile süzün.
2. Tencerenin içine yumurtaları (pişmesine fırsat vermeden) hızlıca çırparak ekleyin ve soluk, köpüklü bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.
3. Oda ısındaki yumuşak tereyağını kremsi ve yumuşak bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
4. Tüm malzemeleri bir araya getirin ve kremanız sıkı bir kıvam alana kadar birlikte çırpın.
5. Kremanızı en az yarım saat dinlendirerek kullanın.
PASTANIN BİRARAYA GETİRİLMESİ:
1. Soğuyan kekten kenarları 20 cm olan 3 pat elde etmeniz gerekiyor. Bunun için keki keserken 2 adet 20x20 cm.lik kare ve 1 adet 10x40 cm.lik dikdörtgen elde edip bu dikdörtgeni de ortada ikiye bölüp birleştirerek bir kare daha elde etmeniz gerekiyor.
2. İlk kare kek patını servis tabağına yerleştirin. Kahveli şurup ile ıslatın. Kahveli kremanın ¾ kadarını kekin üzerine eşit bir şekilde yayın. (Eğer kremanız yumuşamışsa bir süre daha buzdolabında soğutup öyle kullanın)
3. İki küçük dikdörtgen kekinizi kare olacak şekilde üzerine kapatın. Bunu da kahveli şurup ile ıslatın. Ganaş ile bu katı kaplayın.
4. Son kare keki de bunların üzerine kapatın. Bu katı da şurup ile ıslatın. Pastayı bu haliyle 10 dakika kadar buzdolabında soğutun. Kalan kremayı pastanın üzerine incecik sürün.
5. Bu aşamadan sonra pastanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Biz üzerine çikolata eritip döktük ve yenilebilir altın filmler yerleştirdik.
6. Pastanızı servisten önce en az 5 saat buzdolabında bekletin.







Fındıklı Opera Pasta Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(1 adet Fındıklı Opera Pasta 5,559 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort