|
Fındıklı Rulo |
|
bedri
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118615
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016
1,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
150 gram margarin
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
İçi için:
100 gram iri dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı tozşeker
Un, yağ, toz şeker, kabartma tozu, yumurta ve yoğurdu karıştırıp yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru iki eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi 25 santim çapında açın. Fındık, tarçın ve toz şekeri karıştırıp bir harç hazırlayın. Hazırladığınız harcı her bir bezenin üzerine eşit olarak serpin. Bezeleri ayrı aynı rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu 2 santim eninde kesin. Üzerlerine hafifçe bastırıp yassılaştırarak, yağlanmış tepsiye dizin. Rulolar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
|
Fındıklı Rulo |
|
hoş seda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70012
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011
2,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
200 gram iri dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı toz şeker
Oda ısısındaki margarine yumurta, yoğurt, kabartma tozu, şeker ve azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak bir hamur yapın. Yani kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamurun üstüne nemli bez örtün ve 30 dakika dinlendirin. Fındığı iri bir şekilde robottan çekin. İçine şeker ve tarçını ilave edin. Dinlenen hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir parçayı küçük bir tepsi büyüklüğünde açın. Açılan hamurun üstüne fındıklı harcı serpin, rulo şeklinde sarın ve iki parmak genişliğinde kesin.180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
|
Fındıklı Rulo |
|
kandil
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2011
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65104
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
2,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
2 su bardağı fındık
1 su bardağı yoğurt
Kabartma tozu
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Limon kabuğu rendesi
1 yumurta akı (sarısı ayrılacak)
Aldığı kadar un
Bir kapta, sıvıyağı, sütü ve yoğurdu karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın, ikiye bölün ve merdane ile açın. Bir kapta şekeri, fındığı, yumurta akını, limon kabuğu rendesini karıştırın. Yarısını hamurun üstüne yayıp rulo sarın. Diğer 'K' hamura da aynı işlemi tekrarlayın. 2 parmak eninde dilim dilim kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
|
Fındıklı Rulo Çörek |
|
oymakbeyi
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24182
Gönderme Tarihi: 30.May.2008
2,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
1 çay bardağı süt
1 paket instant maya
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 çay bardağı kuru üzüm
3 çorba kaşığı marmelat
1 su bardağı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
Ilık su, maya, şeker karıştırılır, eritilir. Üzerine süt, yumuşamış margarin, tuz ve yumuşak ve eli bırakan bir hamur olana dek un eklenerek yorulur. Hamur 45 dakika kadar dinlendirilir. Sonra hamur ikiye bölünür. Her parça merdaneyle servis tabağı kadar açılır. Yüzeyine malzemelerin yarısını kullanmak koşuluyla, sırasıyla; marmelat sürülür, şeker, üzüm ve fındık serpilir. Genişleterek rulo yapılır. Bıçakla 2 parmak eninde kesilir. Diğer hamura da aynı işlem uygulanır. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Marmelatlı Rulo için tıklayın
|
|