https://www.droetker.com.tr
İç malzeme:
2 su bardağı öğütülmüş fındık
1,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
4 yemek kaşığı su
Hamur:
2,5 - 3 su bardağı un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Öğütülmüş fındık, kuru üzüm, toz şeker, yumurta akı, rom aroması ve suyu derin bir kaba alın ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp bir çırpma kabına eleyin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, margarin ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerine iç malzemeyi yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu fırın tepsisine alın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile çırpın ve rulonun üzerine sürün. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp kağıdıyla birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. 1,5-2 cm eninde dilimleyerek servis yapın.
|