Kısa URL: https://ml.md/lc146768
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2019
458 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Yumurtaları, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.
Üzerine birer fındık yerleştirip elinizle biraz bastırın.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Üstü kızaran şekerparelerinizi fırından çıkarın.
Bu esnada su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin.
5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı.
Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz.
Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmadan çekmesini bekleyin.
Ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc155098
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2020
368 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz fındık
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
7 çay bardağı un, 2 adet yumurta
Üzeri için:
Fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Şerbet için tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tatlı için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Un ve 1 yumurtanın sarısı hariç kalan malzemeyi karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yavaş yavaş un ilave edin. Hamurdan bezeler koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Ortalarına 1'er adet fındık yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.