| 
 
 
 | 
Fındıklı Un Helvası (Ordu) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110849 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2015 
2,137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
1 kg. buğday unu
 
1 kg şeker
 
250 gr. margarin
 
1,5 su bardağı su
 
1 su bardağı çekilmiş fındık
 
 
Un yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayrı bir kapta şeker, soğuk su ile karıştırılarak şerbet hazırlanır. Sonra bu şerbet kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş dökülerek iyice yedirilir. İçine fındık ilave edilir. Sıcakken yemek kaşığı ile alınarak şekil verilir. Servis tabağına alınır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |